tisdag 2 augusti 2011

Halvtid i Nyköpingsfotbollen 2011, IFK Nyköping 2


Som intresserad betraktare på avstånd av damfotbollen i Nyköpingsområdet kittlas jag av utmaningen att summera statusen för damlagen när halva säsongen 2011 har klarats av.

Turen har nu kommit till det tredje av fyra division 3-lag från södra Södermanland. Ett lag från en förening som redan skrivits en del om här på bloggen, IFK Nyköping:

IFK Nyköping 2 i div 3
Om IFK Nyköping har jag redan skrivit en del. Men det har då uteslutande handlat om A-truppen som huserar i division 2. U-truppen detta år ska inte  förväxlas med förra säsongens. Inför 2011 har det hänt en hel del inom IFK:s organisation och damverksamhet (bakom den tämligen intakta A-verksamheten.) Föreningens stora grupp med otroligt duktiga 95:or stod inför säsongen med en del val som skulle göras. Någon division 1-serie på ungdomssidan skulle inte Södermanlands Fotbollsförbund få ihop 2011. Juniorspel har inte varit aktuellt på flicksidan i Södermanland på “evigheter”. Och regionspel hör inte till vanligheterna... Lägg till detta ett organisatoriskt problem där man under en period saknade tillräckligt med ledare kring gruppen. När allt trillat ur tratten blev det damspel i division 3 och 5 samt tränare och lagledare i tillräcklig mängd (och med goda kunskaper.) I sammanhanget ska nämnas att IFK inför säsongen valt att träna separat med A- respektive U-truppen.

Division 3-truppen som kommer till match gör det med en blandning av äldre och erfarna spelare, vissa av division 2-spelarna (oftast bland de som suttit på bänken) samt ett flertal av de unga 95:orna. Bäst beskrivet ett virtuellt lag. Division 3-nivån är för de unga spelarna ett stort steg att ta, men det är endast fysiken som till och från är ett naturligt dilemma. Laget har gått på sina nitar under våren, men oj vad de lär sig!


Saosann Rammo under årets Gästabudsboll. Bollen som vanligt klistrad vid hennes tekniska fötter.


Om jag gör det lätt för mig lyfter jag Tove Almqvist (och 96:a nyligen uttagen i landslagstruppen för hennes åldersgrupp) samt Saosann Rammo (97:a och landslagsspelare även hon men för Azerbajdzjan.) Bland alla unga spelare finns fler utöver dessa tjejer som är ämnade för spel i de högre divisionerna. En spelare som bör nämnas i denna blogg är Natalie Öberg. Tjejen är 93:a och kom till IFK inför denna säsong från Sätra SK. Natalie har ännu inte fått så mycket speltid i A-truppen (spelades i och för sig som back under försäsongens träningsmatcher) men har visat gott målsinne i sitt framgångsrika division 3-spel.


Tove Almqvist under Sportlovscupen som spelades den 19/2 -11 i Gripenhallen.


Om Bissarna har sin Petra som duktig skribent måste även IFK:s Jens Littorin nämnas. Han är ju proffs. Skriver för DN. Den meriten har alla vi andra svårt att bräcka (t.o.m. Johan och grabbarna på Södermanlands Nyheter ligger i lä där.)
Avslutningsvis; om du planerar att se talanger och unga löften är det sannolikt på IFK:s division 3-matcher du ska gå i höst!


Natalie Öberg i samband med ett inhopp i division 2-mötet mot Borens IK på Folkungavallen den  17/6.


Tips om slutplacering:
Det unga IFK-laget har så här långt haft ett läroår, och när så pass många spelare samtidigt ska skolas in på seniornivån så blir det lite upp och ner i resultaten. Med rutinen hos de äldre tjejerna och spetsat med några division 2-spelare ska de i alla fall känna sig säkra på att klara kontraktet vilket var något osäkrare förra säsongen. Troligtvis är de lagen IFK just nu har framför sig i tabellen före dem över mållinjen när säsongen är färdigspelad vilket betyder en tippad 7:e-plats från blogg-skribenten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar