tisdag 30 augusti 2011

Mission Impossible?

Slagsta United DFF leder i år division 3 efter 12 omgångar. De leder med 11 poäng före duktiga tvåan DFK Värmbol (som visserligen har en match mindre spelad.) Slagsta har 12 vinster på 12 matcher, 40-11 i målskillnad. Hyfsat duktiga... (Förra året kom de 2:a efter Telge United FF och året dessförinnan vann de serien med 6 poäng tillgodo på IFK Nyköping.)

Orosmoln på himlen. Hur ska man göra för att besegra "omöjliga" Slagsta i årets division 3-serie?

Jag hyser den största respekt för fotbollskunnandet inom Nyköpings BIS damlag. Här finns allt från skickliga och rutinerade spelare till en "ganska" erfaren tränare i form av Caj Hjelm. Men hur mycket de än kämpade ikväll var motståndet dem övermäktigt. Slagsta-tjejerna hade ett enormt tempo i allt de företog sig. Med och utan boll. Mission Impossible således. (Och deras uppgift var ungefär lika omöjlig som det var att ta vettiga foton i halvmörkret under konstbelysningen!)

Emma Ehrlin i Slagsta United var ett ständigt orosmoment för Bissorna ikväll. 1 mål blev det från henne.

Kvällens match började med ett visst tryck från bortalaget mot Nyköpings BIS mål på Rosvallas B-plan inför ca 30-talet åskådare. Lina Lindqvist i BIS-målet fick göra några ingripanden inom de första 10 minuterna. Men hemmalaget visade att man kunde störa, och oftast var det via sin vänsterkant där duktiga Malin Bosma tog fart och drev in med bollen mot motståndarmålet.

Malin Bosma hade tekniken och farten för att störa Slagsta-försvaret ordentligt denna match.

Efter 15 minuter bjöds Frida Jarngren i hemmalaget på en äkta indian av Slagsta-försvaret men avslutet på nära håll gick en bit över målet. Minuten efter Fridas chans slår Kajsa Jonsson ett inlägg från vänsterkanten som seglar högt, långt och dundrar ner i ribban...

Kajsa Jonsson var så när att ge hemmalaget ledningen i 16:e minuten.

Nu gick det som det gick och Slagsta sätter 0-1 på ett avslut från långt håll runt den 20:e matchminuten och ökar på till 0-2 i 36:e minuten. Men Bissorna hade några fina hörnor som inte var allt för långt ifrån att resultera i mål.

I andra halvlek ökar Slagsta på till 0-3 i samband med en hörna i 61:a minuten och 0-4 görs i matchminut 85. Som väl är får i alla fall hemmalaget tröstmåla genom Madelaine Hult i 86:e minuten och i och med det var målfabricerandet över för denna gång. Men något mål till för hemmalaget hade inte varit orättvist (även om Slagstas seger känns odiskutabel.)

Det var inte lättspelat på B-planen ikväll. En regnskur innan match gjorde planen tungsprungen och hal, och den var ganska långhårig också.

Biss-tjejerna mötte ett övermäktigt motstånd, och trots att hemmalaget gör en bra match, där många spelare gör bra insatser, får de se sig förlora men de gör det mot ett mycket skickligt gäng från Eskilstuna.

Skickliga lagkaptenen i Slagsta till höger, Milia Lord.

Vad finns då noterat i övrigt?
* Publiken var inte månghövdad denna kyliga afton på Rosvalla. Men nog sågs folk från bl.a. Hargs BK, IFK Nyköping och framförallt IK Tun. Och några Biss-herrar som var nyfikna.
* Kajsa Jonsson önskade nog en frottéhanduk att torka händerna med vid sidlinjen. Vart och vartannat inkast hon gjorde slutade antingen med att bollen ploppade ur händerna bakom henne eller hamnade utanför planen...
* För publikens ende hund blev det en spännande avslutning på matchen. Och för hundens matte i andra änden på kopplet blev det en 20 cm längre arm när en hare kom farande framför nosen på hunden och rakt över fotbollsplanen.
* Kan någon se till att Bissornas Petra får internet-koppling hemma någon gång? Nu har hon inte skrivit något av sina eminenta matchreferat på evigheter!

Kl 17.45 den 30/8 lades bilderna från matchen in.