fredag 5 augusti 2011

Halvtid i Nyköpingsfotbollen 2011, Hargs BK

Som intresserad betraktare på avstånd av damfotbollen i Nyköpingsområdet kittlas jag av utmaningen att summera statusen för damlagen när halva säsongen 2011 har klarats av.


Det återstående division 4-laget i Nyköping är Hargs BK, som vi nu ska titta lite närmare på.

Hargs BK i div 4
Hargs BK:s damlag har de senaste åren varit med om en mindre angenäm resa. Säsongen 2008 spelade man i division 3 och 5 med sin trupp och den nästkommande säsongen hade man endast underlag för ett lag i division 5. Därefter har det i alla fall blivit bättre då man avancerade (förvisso via en “friplats”) direkt till division 4 inför säsongen 2010. Och inför denna säsong har man genom påfyllning från sina väldigt duktiga flickor i -95 och -96-årskullen startat upp ett U-lag i division 5.

Anledningen till damlagets kräftgång behöver vi inte ta i denna blogg, men nämnas bör att man i Hargs BK i alla fall var mycket glada över att man under säsongen 2010 lyckades behålla sin division 4-plats och därmed ge utrymme för ett U-lag i 5:an.

HBK rörde om rejält i organisationen inför säsongen 2011. Ny tränare tillfördes i form av Mats Petersson som kom från det uppflyttade flicklaget med spelare födda -95/96. Utöver detta formades en stor organisation som anpassades efter A- och U-lag och många nya spelare utifrån hittade också till föreningen under vintern. Utöver de egna unga tjejerna tillfördes några mycket duktiga spelare från framförallt IK Tun (både spelare som hittat tillbaka till moderklubben och unga talanger som fostrats i IK Tun.) Med Lars-Erik Pettersson på kansliet inräknad kunde man vid en snabb titt tro att “alla heter Pettersson i HBK”...

Nye damlagstränaren Mats Petersson coachade sina tjejer framgångsrikt under årets Sportlovscup.


Hargs BK tog även fram en långsiktig plan var man vill befinna sig år 2013. Att man senast det året ska ha tagit sig tillbaka till division 3 är vad man har att jobba mot. Efter vinterns inomhus-spel var det nog ingen som tvivlade på att detta skulle lyckas! Hargs blåa damlag satte sig i respekt var man än tryckte ner fotbollsskorna i inomhushallarna. Den stora truppen med många nya tjejer gjorde att man också spelade med mer än ett lag, även om man inför utomhuspremiären och Ladies Cup uppe i Stora Sundby fick damma av några äldre hjältar för att klara av att spela med 2 lag. (De såg ut att ha väldigt roligt i alla fall...)

Under seriespelets första hälft har man inte lyckats leva upp till de förväntningar (både egna och andras) som växte fram under vintern. Läget ser inte mycket bättre ut inför hösthalvan än det gjorde under förra säsongen, och detta trots alla starka kort som tillkommit i truppen sedan förra årets seriespel. Med spelare som Emma och Kajsa Petersson, Ebba Bromée, Alma Sjödahl med flera ska det rimligtvis kunna bära längre än som det ser ut för stunden!

Systrarna Kajsa och Emma Petersson nya i HBK för året (båda från IK Tun under vintern.)

Alma Sjödahl bromsar in på Rosvallas konstgräs så att gummiduddarna ryker i träningsmatch mot Nyköpings BIS.


Tips om slutplacering:
Som skrivits ovan så har laget i mina ögon underpresterat under våren. Men potential finns och kan man slippa prestationsångesten bör man kunna plocka en hel del poäng under återstoden av seriespelet. Från Krikonbacken kommer flera seriekonkurrenter att åka tomhänta under augusti och september! En slutlig 6:e-plats blir det för de blåa.

2 kommentarer:

  1. Gillar din blogg och initiativ. Du har kusligt rätt i det du skrivit. Fr.o.m nu kommer vi visa vad vi egentligen kan utomhus. Seger idag mot Torshälla/Nyby med 2-1 kändes så jäkla skönt. Hoppas dock du får fel om 6 platsen....

    Ha det bra!

    PS
    Dyk gärna upp med din fina kamera på någon av våra kommande hemmamatcher. Jag bjuder på kaffet:o)

    Hälsningar
    Henrik Sjödahl
    Damansvarig

    SvaraRadera
  2. Tack Henrik för din kommentar! Självklart ska jag försöka ta mig till Krikonbacken under hösten, kaffe är alltid gott... :-)

    SvaraRadera