tisdag 23 augusti 2011

IK Tun:s sisu och spets avgjorde mot Team Rosa

Det har blivit väldigt intensivt med matchbevakning den senaste veckan. Fobollsbloggen om Nyköpings damfotboll ska ju handla om mer än bara matcherna som lagen spelar, men det får nog stå tillbaka när det finns lag att fota och titta på som jag ännu inte hunnit klara av. Måndagskvällen innebar resa till Enstaberga, vilket man bör klara utan GPS om man som bloggaren bor i Stigtomta.


IK Tuns andralag som huserar i division 4 tog sig an tillresta Team Rosa SK som var ofina nog att hemmabesegra Tun-laget med 4-2 innan sommaruppehållet. Redan vid uppvärmningen kunde man som utomstående notera att en seger ikväll för hemmalaget var hett eftertraktad. Laguppställningen såg vass ut och visst var den kryddad med tjejer som är mycket dugliga division 3-spelare. Men det ska också nämnas att Agnes Jansén och Elin By fanns med och de spelar till vardags i föreningens flicklag som man har gemensamt med IFK Nyköping (flickor födda i huvudsak 1996.)


Emmelie Jönsson spelade division 4-match som central mittfältare tillsammans med...


...Karin Frändberg. Och de skötte sig bra!


IK Tun har skrivit ett utförligt matchreferat på sin hemsida. Därför lägger jag inte så mycket krut på det momentet. Team Rosa är ett lag som spelar ett finurligt kortpassningsspel och tjejerna är ganska bekväma med bollen. Allra bäst hos gästerna tycker jag att nr 3, Sanna Karlsson, var då hon gång efter annan kom runt på högerkanten och matade på med inlägg.


Sanna Karlsson i Team Rosa.


Det Team Rosa saknar (jag såg dem ett par gånger förra året då de spelade i division 5) men som däremot IK Tun hade mycket av i sin laguppställning är spelare som kan avgöra matcher, spjutspetsar, strikers, ja ni kan kalla dem vad ni vill. Efter att Team Rosa tagit ledningen (snyggt lobbskott ur svår vinkel) var det inte många målfarligheter för dem, men desto fler för hemmalaget.


Cissi Brissman som i 41:a minuten bad om att få bli utbytt efter flera missar!


Allra vassast ikväll var Cecilia Brissman. I slutet av första halvlek hade hon bränt några jättelägen, men det tog hon igen med råge i andra halvlek då hon gjorde både 1-1 och 2-1 och var därmed tungan på vågen i matchen. Hon är snabb den tösen! Men IK Tuns förmåga att aldrig ge sig måste lyftas också för sisu det har de i Enstaberga.


Torvald Sköld höll ett vakande öga över spelarna. Han är tydlig när han dömer!


Nu kommer den avslutande rundan med noteringar!


* Mygg! Något så in i bomben mycket mygg på framförallt bortre långsidan. Inte konstigt att bara linjemannen blev kvar där till slut.
* Som vanligt kan ni klicka er fram via bloggen till matchbilder. Men det har även levererats ett gäng bilder till IK Tuns hemsida, och de bilderna kommer ni åt HÄR.
* Alltid kul att åka till Enstaberga IP. Finns oftast någon att heja på, snacka lite skit med och ljuga lite om världsalltets förgänglighet.
* Team Rosa bjöd min kamera på en färgchock då de ställde upp en mur med 4 tjejer i den tröjfärgen...


Färgchock!


* Avslutningsvis bjuder jag bloggläsarna på för kvällen coachledige huvudtränare Ola Törnbergs klädbestyr. Den som läser SN-sportens blogg vet att det tidigare skrivits om Olas stickade mössa. Nu tar denna blogg ansvar för att sprida ljus kring klädseln i andra änden på karln...


Olas strumpchock bekymrar omgivningen!



2 kommentarer:

  1. Ola slutar aldrig att chocka sin omgivning!
    Undrar just vad Micke tänker när han tittar ner på Olas strumpor....

    SvaraRadera
  2. Som Handelsbankskund (jo, man hittar Ola där under ordinarie arbetstid) är jag p.g.a. detta avslöjande allvarligt oroad över att även bli utsatt för en rejäl RÄNTECHOCK. ;-)

    SvaraRadera