tisdag 9 augusti 2011

Halvtid i Nyköpingsfotbollen 2011, Hargs BK 2

Som intresserad betraktare på avstånd av damfotbollen i Nyköpingsområdet kittlas jag av utmaningen att summera statusen för damlagen när halva säsongen 2011 har klarats av.


Sist ut i genomgången av division 5-lag kommer vi till Hargs BK:s andralag som för stunden parkerar sist i femman.

Hargs BK 2 i div 5
Som skrivits tidigare här i bloggen var man i Hargs BK mycket glada och lättade efter förra säsongens utgång på  grund av att man lyckades behålla division 4-platsen och därmed lämna utrymme för ett U-lag i femman. Man visste att man hade de duktiga tjejerna i föreningens F95/96-lag på väg upp till seniortruppen. Det man kanske inte visste tidigt på försäsongen var den stora tillströmning av spelare man skulle få från andra håll. Ett tag i vintras hade man över 40 namn i sin trupplista!

Den målmedvetna plan som Hargs BK formulerade för sitt damlag innebar också att man inte skulle spänna bågen hårt eller ha några prestationskrav för U-lagsspelet i femman. Här ska istället ges en chans att spela boll för att det är kul och förhoppningsvis utveckla spelare vidare i deras egen takt. Det verkar dock som den på pappret stora truppen inte räcker till för att bemanna U-lagsspelet utan att dubblera eller t.o.m. låna in tjejer från föreningens F97-lag! För en utomstående kan det tyckas anmärkningsvärt.

För Hargs damlag är det nog ett dilemma att man endast har en målvakt i form av Jenny Andersson. Denna situation uppstod sedan förra årets dam-målvakt Ellinor Hagman flyttat på sig och hamnat i Oxelösunds IK och kvar blev då F95/96-målvakten Jenny. Jenny har visserligen sedan tidigare stått i mål under en hel del seniormatcher men skadad får hon nog inte bli. Eller sjuk.



Jenny Andersson är på pappret enda målvakten i Hargs damtrupp.


Seriespelet för Hargs BK:s andralag har än så länge inneburit en enda poäng som man tog i en oavgjord match mot Vingåkers IF. En knapp förlust mot Stigtomta IF är för övrigt det närmaste man kommit än så länge.


Lovisa Bjurlén, tillbaka i HBK 2011 efter att ha varit med och startat upp damlaget i Stigtomta IF 2008.

En titt i spelarförteckningarna till seriematcherna gör att jag plockar fram ett par för mig bekanta namn bland de som spelat under våren. Från Stigtomta IF kom denna vinter Lovisa Bjurlén som är fostrad i Hargs BK. Och sedan har man en trotjänare tillika fystränare, Pia Nilsson, som hunnit matcha vid några tillfällen. Kul att en erfaren spelare går in och stöttar de unga tjejerna under match!

Pia Nilsson. Inte den bästa bilden men det ska inte förta Pias förtjänster!


Tips om slutplacering:
Sorry HBK, men i skrivande stund ser jag inte att sistaplatsen i femman ändras till något annat efter säsongens slut. Men precis som Mats och ledarkollegorna trycker på via hemsidan är det viktigaste att ha roligt, så det vill jag verkligen uppmana er att ha! Fotboll är mycket och en av de sakerna är ROLIGT!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar