lördag 27 oktober 2012

Mediabevakning 2012, del 2

Dags för del 2 av det som handlar om min bevakning av bevakarna. Jo, det är precis så krystat som det låter. Fast ändå inte eftersom det handlar om att uppmärksamma damfotbollen i området och där gör vi alla nytta. I mitt första inlägg fick några fotografer en strimma i uppmärksamhetens ljusflöde och denna gång ger jag mig på resten. I de allra flesta fall skulle resten bestå av en eller annan lokaltidnings-sportredaktion. Och visst har vi en sådan även här. Södermanlands Nyheter har med Björn Andersson i spetsen hyfsad bevakning på damfotbollen även om det oftast stannar vid på-platsen-bevakning när IFK spelar division 2-matcherna på hemmaplan.

Något som sticker ut extra i Nyköpings-området är lokalsporten.se. Nu är jag inte allvetande i detta område (heller) men jag kan inte tro att det finns motsvarighet till dem på särskilt många ställen i Sverige. Och jag tycker inte att man ska se SN och lokalsporten.se som konkurrenter utan snarare en möjlighet för oss nyhetskonsumenter att få ännu mer av kakan.


Malena Soini förklarar lagets förehavanden för lokalsporten.se:s Martin Brunelius 21/4 -12.


IFK Nyköpings tränare Urban Strand ger sin syn på saken den 21/4 -12.

Lokalsporten-redaktionen tycktes alltid närvarande under vårens omgångar i division 2 och 3. Kanske tog sedan bl.a. Bissarnas lyckosamma framfart i herr-serien lite mer fokus från damfotbollen när det gäller bevakningen. (För att inte tala om uppvarvningen inför innebandyn, handbollen och ishockeyn på höstkanten.)


Caj Hjelm fick mer än en gång svara på lokalsportens frågor. 11/5 -12.


SN:s Björn Andersson och Marcus Langbrandt bevakar på Folkungavallen den 19/5 -12.

Vid några tillfällen under säsongen ville det sig inte bättre än att SN och lokalsporten.se båda ville ha tid med tränare och spelare efter IFK:s division 2-matcher. Dags att upprätta en mixad zon på Folkungavallen för att bringa ordning och reda bland murvlarna?


Samtidigt som Martin Brunelius intervjuar IFK:s Malena Soini den 4/8 -12...


...så pratade SN:s Björn Andersson med Amanda Johansson om hennes comeback på hemmaplan.

Lokalsporten.se hade smitt planer hemma på kammaren under säsongen och det som varit en tillbakalutad och social tillvaro på läktarna under matcherna blev därefter ett koncentrerat och knäpptyst filmande under hela matcherna (för att klippa ihop matchsekvenser och mål i en uppföljande match-sammanfattning.)


Martin Brunelius och Kalle Eriksson relalalaxar på Folkungavallens läktare 5/8 -12.


Tove Almqvist laddar för intervju, paddan i stativet och lokalsporten.se inkl. plastkasse redo. 

Jag kan glatt konstatera att damtränarna som ställts framför videokameran alla har verkat fullständigt mediatränade. Vissa av dem fick figurera mer än en gång framför kameran, och tusan vet om inte Urban Strand i IFK Nyköping på slutet av säsongen verkade tycka att det började vara lite mättat?


Nyköpings BIS Caj Hjelm har alltid något klokt och sammanfattande att säga efter match. 5/8 -12.

Utöver lokalsporten.se:s ambition att börja filma matcherna så konstaterar vi att ännu en gång kan "ett och ett bli tre". Nja, inte på det traditionella sättet, utan i detta fall utökades redaktionen under sensommaren med Klas Palm (fullvuxen från scratch så att säga.)


Tidigare visad bild men den enda jag har där Klas Palm nästan syns "in action". 8/9 -12.

Så var genomgången av bevakare klar för denna gång. Och även om spelare och ledare emellanåt säkert tyckt att det kunde varit skönare utan en kamera upptryckt under näsan eller intrikat fråga att besvara så skulle det för den lokala damfotbollen helt utan omvärldens koll vara som att nysa i ett cyklop, j-vligt obra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar