fredag 5 oktober 2012

Första oktoberhelgen

Jag greppar halmstrån. Tar chansen under lördagens eftermiddag och jagar rätt på en fjärran avlägsen plats där det fortfarande spelas damfotboll med lokalt lag inblandat.


IK Tun 2 i farten i division 4-serien i helgen. Här i möte på hemmaplan mot IK Viljan .

IK Tun 2 spelar division 4-match med start kl 15.00 den 6/10 mot Julita GoIF/Gropptorps IF på Öljevi IP en bra bit norr om Katrineholm (i Äsköping.) Lagens möte i serieupptakten slutade med förlust för Tun med 1-6. Ett mål den gången kom från Julita/Gropptorps-spelare Kajsa Bergströms fötter. Denna spelare har inför sista omgången av division 4-serien gjort ytterligare 22 mål och leder skytteligan i fyran med ganska stor marginal. Återstår att se om hon tillåts göra ytterligare mål imorgon.

För Tun 2 är inte denna match den sista i seriespelet trots att det är avslutningsrundan. Det grön/vita Enstaberga-laget har en släpande match mot Torshälla-Nyby IS (som för övrigt Oxelösunds IK möter i morgon på bortaplan) den 14/10 på Rosvalla.



Annars är det tyvärr dystrare rapporter som når mina öron när Sportradion igår och idag rapporterar om ett "rekordår" när det gäller svåra knäskador i Damallsvenskan. Vi har under säsongen hört om många av dessa korsbandsskador då de även drabbat landslagsspelare. Man har hur som helst lyft fram Fotbollsförbundets träningsprogram "Knäkontroll" och jag känner att jag uppenbarligen måste lyfta detta även fortsättningsvis. Du har kunnat läsa om detta här på bloggen tidigare och jag uppmanar alla lag att ta in detta i varje (!) träning som genomförs! Jo, t.o.m. vid träningen i lördags förmiddag med amerikanska fotbollsspelare sågs flera moment av knäkontroll-övningar.




Jag har i veckan noterat att både IK Tun och Nyköpings BIS damlag på sina hemsidor gått ut med att de den närmaste tiden genomför öppna träningar. Och det är väl ett sätt att välkomna spelare då det i båda läger behövs en del påfyllning, kan jag tänka. Biss nämner i sammanhanget att man har klart med Caj Hjelm som tränare ytterligare en säsong.

IFK Nyköping har ett intressant upplägg inför hösten och vintern när de med sikte på framtiden nu går ut med denna information på sina hemsidor (för både A- och U-laget.) Här handlar det om provträningar och en satsning för division 1 och 2 (om det nu blir verklighet.) Man säger sig släppa ambitionen att ha något division 4-lag kommande säsong (deras tjejer i division 5 vann ju den serien i år och har annars en plats i fyran.) Jag ser fram mot att följa upp detta närmare!

Apropå IFK Nyköping, den uppmärksamme har kanske läst i dagens SN och sett ett välkänt namn underteckna ett inlägg på "Planket". Nja, nu är det inte med säkerhet fröken Hall som skrivit detta, men hon får i alla fall se sitt namn under inlägget... Med risk för att bryta mot någon regel kring publiceringsrätt kan du nu här på bloggen se Planket-inlägget:



Vi tar ny sats inför morgondagen och hoppas på härliga utmaningar vad vi än tar oss för! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar