tisdag 10 september 2019

Tuns U-lag uddamålsförlorade mot gästande Julita

Söndagsmötet mellan IK Tun U och Julita GoIF på Enstaberga IP slutade 1-2 (0-1). Matchen som sådan lämnade en hel del skavsår (inte bokstavligen vad jag vet) hos hemmalaget medan det rutinerade gänget från nordvästra hörnet av länet förnöjt kunde åka hem efter väl förrättat värv. I ett lite större sammanhang var dock utgången av matchen desto intressantare för avslutningen av den rumphuggna division 3-serien.

Hur mycket IK Tuns Emilia Jonsson än försökte fanns det en Julita-fot i vägen 

Det har sedan länge utkristalliserat sig att Hällbybrunns IF är överlägsna i årets damtrea. Likaså har Triangelns IK U samt till viss del också BK Sport haft en kämpigare säsong i botten av tabellen. I och med Julita GoIF:s seger över Tuns U-lag sällar de sig till alla övriga lag som klumpat ihop sig i en liten men naggande god deghög i mitten av tabellen. Med två omgångar kvar blir det kubbning in i det sista om vilket lag som kniper andraplatsen i serien. En plats som länge, länge tillhört IK Tun U som hann spela avsevärt många fler matcher än övriga lag innan sommaruppehållet och som även hade en hel del flyt med vissa resultat i de tidiga matcherna.

Hur ska det egentligen sluta i årets damtrea? Domare Admir Brkic och alla vi andra undrar.

Jag törs inte ens gissa hur tabellen ser ut efter omgång 14 den 22/9. Men det kan faktiskt, och lite småjobbigt för det dominerande forna storlaget, bli så att IFK Nyköping tvingas titulera sig "Stans sämsta damlag". Okej, de nuvarande spelarna förtjänar självklart bättre än att jag skriver på detta sätt men de som minns tillbaka några år vet att det småprovocerande uttrycket "Stans bästa damlag" ligger bakom min association. What goes around comes around. Med detta som tändvätska lär det bli en rejäl avslutande fight mellan IFK Nyköping och IK Tun U på Folkungavallen den 22/9 klockan 13.00. (IFK vann lagens första möte på Enstaberga IP med 3-1.)

Inte så glada miner från Tuns U-tränare Fredrik Johansson och Ola Carlsson

På pappret skulle Tuns U-lag ha fått en trepoängare i söndagens match mot Julita GoIF. Men fotboll avgörs ute på planen och där visade Julita att gammal är äldst. Med rutin och en behärskat kontrollerad inställning och insats höll de nere tempot (de hade endast en avbytare med sig till matchen) och var säkrare i de flesta momenten än sin grönklädda motståndare. Tun-spelarna å sin sida kom inte upp i nivå och med något undantag stod de för en ganska blek prestation. Passningskvalitén, besluten, laddningen och "varje spelare för sig själv" bidrog till att jag tyckte mig se en hel del ängsliga individuella insatser.

På publikplats satt bl.a. Line Höök som var tilltänkt att spela denna match men som kroknat i en förkylning

Söndagens matchprotokoll då? Jo, efter 24 minuter gjorde Moa Wahlgren 0-1 och hon följde även upp sitt målskytte med att göra 0-2 i 83:e minuten. Vid det laget hade matchbilden övergått till att hemmalaget med viss desperation pressade på för en utjämning och Moa kunde tack vare en snabb omställning ge sitt lag en ointaglig ledning. Reduceringen fram till slutresultatet 1-2 skedde efter att Tuns Emilia Jonsson blivit fälld och den efterföljande straffen tryckte Sandra Rehn behärskat i mål i den 88:e minuten.

Julita GoIF:s Moa Wahlgren kan fortfarande! Två mål i söndagens segermatch mot IK Tun U.
IK Tuns Sandra Rehn reducerade i slutet av matchen med en säkert slagen straff

Det blev ett bildalbum från denna match också. Förstås. Jag fick ihop ett 150-tal bilder som du hittar HÄR >>>

Nu ser jag verkligen fram emot säsongsavslutningen i division 3-serien. Hargs BK möter Julita GoIF i båda (!) sina avslutande matcher. Intressant. Och IK Tun U har först Triangelns IK U innan de avslutar mot IFK Nyköping. För IFK Nyköping väntar BK Sport innan den där emotsedda lördagsmatchen på Folkungavallen mot IK Tun U den 22/9. Det ni, det blir något att bita i!

2 kommentarer: