måndag 9 september 2019

Hargs och Gnestas div 3-damer intog Krikonbacken

Med start klockan 13.00 under lördagen tog Hargs BK:s fotbollsdamer emot seriekonkurrenterna Gnesta FF hemma på Krikonbacken. En fotbollsplan som redan blivit ordentligt uppvärmd av hemmaklubbens juniorlag som besegrade IFK Nyköpings juniorer med 5-3. Det var för övrigt full fart på varenda gräsyta runt Krikon denna lördag i och med att Hargs BK firade den årliga HBK-dagen. Folkfest och fantastiskt trevligt att se hur fotbollen kan samla både gammal och ung för några timmars idrottsmanifestation.

Det myllrade av fotbollsspelare på Krikonbacken vid lunchtid i lördags

Damernas match var schemalagd på "bästa sändningstid" och tjejerna i både Hargs och Gnestas lag förberedde sig på en rejäl urladdning inför ordentligt många åskådare. Kanske hade det optimala motståndet för Hargs BK denna gång varit IFK Nyköping eller IK Tun U med tanke på dessa två lags lokala förankring. Men å andra sidan tycker jag att det var extra roligt att grannarna och serienykomlingarna Gnesta FF fick möjlighet att visa upp sig inför många nyfikna ögon

Gnesta FF och Hargs BK utgjorde utmärkt lördagsunderhållning på Krikon

Inramningen på Krikonbacken förstärktes av den eminenta klack som följer Hargs damlag denna säsong. Ett initiativ som vi som gillar damfotboll faller pladask inför. Och grabbarna får extra pluspoäng för sin positiva framtoning. Jag hörde i alla fall inget annat än att de hejade på sitt lag och att de gav domaren stöd. Bra där!

En samling goa gubbar som stöttar Hargs damlag i vått och torrt
Myggfritt på Krikonbacken under lördagsmatchen

På förhand var denna division 3-match helt omöjlig att tippa utgången av. Hargs lag som är en blandning av väldokumenterad rutin och ungdomlig entusiasm skulle möta ett lag jag imponerats av de gånger jag sett dem under säsongen. Gnesta FF gick genom fjolårets division 4-säsong utan poängförlust och har under sin återkomst till division 3 visat upp ett rörligt och passningsinriktat spel som är svårt att försvara sig mot.

Domare Admir Brkic fick under matchen nytta av sin rutin och erfarenhet

Det blev en match som visade två lag som definitivt ville vinna till varje pris. Spelarna var laddade och vek sig inte en tum, varken fysiskt eller mentalt. Nu är det så fiffigt ordnat att fotbollsdamer kan uppträda korrekt utan att spela på gränsen till att ge varandra benbrott och få mentala härdsmältor var tredje minut. Ändå fick den gode Admir Brkic jobba lite extra med spelardialogen under denna match.

Min korta summering av matchen stannar vid att rapportera målskyttarna. Och jag kan gissa mig till att Hargs BK är mer än nöjda med sin insats som gav dem segern med 3-1 (0-1). Däremot tror jag inte att Gnesta FF känner sig tillfreds med sin prestation. De kom inte loss som de är vana vid och stångade sig trötta mot HBK:s ständigt rättvända försvarsmur. Att Gnestas enda mål tillkom på en frispark avslöjar faktiskt att de inte kom till nämnvärt många avslut denna lördag.

Gnesta FF:s Hanna Iihola gjorde 0-1 i 39:e minuten på en frispark som ...
... smet in under armen på Hargs målvakt Maria Engström

Att pausvilan inträdde med bortaledning var inte riktigt beskrivande för chansfördelningen i första halvleken. Nu bör tilläggas att inte hemmalaget radade upp kvalificerade målchanser men de kom åtminstone till avsevärt många fler avslutsförsök. Det skulle komma en vändning i den andra halvleken och den kom både snabbt och med kraft till glädje för den blårykande hejarklacken.

Kvitteringen till 1-1 kom från Wilma Herbst i 51:a minuten
Mindre än en minut efter kvitteringen kom 2-1 via Cecilia Norberg

Kvitteringen av Wilma Herbst kom i efterdyningarna av en hörna där slutligen Wilma "enkelt" kunde stöta in bollen i nätmaskorna. Ledningsmålet till 2-1 gjordes när jag fortfarande antecknade vad som hände vid 1-1. Jag hann i alla fall uppfatta ett ypperligt förarbete av Maria Damperud Landin vilket öppnade för möjligheten som Cecilia Norberg inte missade. Jodå, jag kan inte annat än se till att bättra på mitt arbetsflöde en smula för att undvika att missa sådana uppenbara saker.

Spiken i kistan, om man väljer att uttrycka det så brutalt, slogs i när Harg tilldömdes en straff i 72:a matchminuten. Exekutor Lena Karlsson Aronsson var obeveklig från straffpunkten och fastställde slutresultatet till 3-1. Därefter var det a walk in the park och kontrollerat uppstyrt av hemmalaget under matchens återstående minuter.

Lagkapten Lena Karlsson Aronsson fastställde slutresultatet till 3-1 för Hargs BK

En gedigen insats av Hargs-spelarna och för Gnesta FF finns chans att revanschera sig redan på onsdag. Nej, de ska inte möta Hargs BK, inte heller spela någon division 3-match, utan gå upp i DM-final mot IK Tun hemma på Hagstumosse. Det blir något att bita i för Gnesta-tjejerna men också något att se fram emot eftersom man som idrottare måste älska utmaningar!

Jag har knåpat ihop ett bildgalleri med alldeles för många bilder från lördagens match. Du hittar till bilderna HÄR >>>

Tack alla inblandade, det här kan vi väl göra om vid något mer tillfälle i framtiden!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar