söndag 2 oktober 2011

Serie-punkt.

Pust. Efter en höst full med seriematcher, både högt och lågt, sattes idag punkt för seriespelandet i de lokala serierna. Och för att någorlunda rättvist fördela bevakningen över lagen begav jag mig ännu en gång till Valla IP (San Silo, vilket jag hoppas ni kommer ihåg att jag skrivit tidigare) för att följa Hargs BK:s andralag i deras match mot redan seriesegerklara Valla IF. Hargs A-lag spelade samtidigt hemma på Krikonbacken mot Stenkvista GoIF (5-0, grattis HBK) och det är märkligt att det lottats på detta sätt av SöFF (även om Hargs BK trots allt anmält lag till både division 4 och 5.)


Harg kunde mönstra 13 spelare till division 5-matchen varav 3 tjejer var inlånade från föreningens F97/98-lag. Och även någon liiite äldre tjej fanns på planen idag. Faktum är att ålderspannet i Harg räknades fram till 37 år idag (mellan yngste och äldste spelare.)


Pia Nilsson i Hargs BK fick smörja upp gångjärnen i knäskyddet och spela centralt mittfält mot Valla IF.


Valla IF:s damer gjorde processen tämligen kort med gästerna. Valla, som blivit ett allt homogenare lag, var inte bara fysiskt dominanta utan hade orken och spelet på sin sida också. Och utöver äran var Valla-tjejerna väldigt sugna på att vinna även den sista seriematchen för att som enda damlag i Södermanland mäkta med idel segrar i seriespelet.


Jenny Eriksson Litzell, inlånad från 97/98-laget spelade säkert på sin backplats i HBK.


Efter första halvlek, inför ett knappt 100-tal åskådare, ledde Valla IF:s damer med 4-0. Samtliga målen tillkom i anslutning till hörnor.


Även från F97/98 inlånade Lina Schenell i HBK klarade sig jättefint.


Hargs-tjejerna verkade redan i första halvlek något trötta. Inte så konstigt med tanke på både antalet avbytare och den mentala biten att jaga boll och ligga under med flera mål. Men de var nog ändå lyckligt ovetande om hur in i bomben jobbig planen skulle ha kunnat vara om det kommit regn tidigare i veckan. Vallas fina anläggning är nämligen försedd med en av de mer vattenkänsliga planer som tänkas kan, och när den är blöt är den tung.


Julia Svensson, för mig en ny bekantskap, var duktig i HBK.


Harg repade lite mod i pausvilan och startade optimistiskt i andra halvlek. Och faktum var att de aldrig hängde med huvudena under matchen utan spelade upp sig efterhand som matchen pågick. HBK-tjejerna måste ha kommit in i andra andningen i slutet av matchen då de var som bäst!


Ellinor Vikstrand, ännu en väl kämpande spelare i Hargs BK.


Innan jag går över till vad Valla presterade i andra halvlek ska jag ge ett berömmande ord till Hargs målvakt Christina "Tina" Lindgren som tidigt fick mycket att göra. En målvakt som inte behöver göra några ingripanden är svårt att betygsätta, men i denna match får jag nog ge Tina betyget som Hargs bäste på planen.


Valla rullade mycket fint matchen igenom. De bjöd på individuella finesser men även ett bra passningsspel, precis som det anstår en seriesegrare. I andra halvlek gör man ytterligare 5 mål och vinner slutligen med 9-0. Och såg jag inte fel stod matchens gigant, Vallas nr 5, Madelene Berlin för 5 av dessa mål.


Madelene Berlin i Valla var klart bäst på planen denna söndagseftermiddag.


Summeringen av matchen får bli att Valla bjuder publiken på mycket god underhållning. De hade på förhand en "enkel" uppgift i dagens match och hanterade situationen med bibehållet fokus. Hargs spelare ska tveklöst ha beröm för sin inställning och insats. Inte enkelt att komma med unga, inlånade tjejer, endast 2 avbytare och match mot det överlägset bästa laget i serien.


Så över till de sista noteringarna:
* Vallas tränare Bosse Sedell bad nästan om ursäkt för sin klädsel under matchen. Iförd kavaj förklarade han att det var ett vad som verkställdes då han lovat innan seriestart att coacha i fin-kläder om laget skulle vinna serien.
* Säga vad man vill om väg 52 mellan Nyköping och Katrineholm, men monoton är inte ett av orden!
* Sportradion är lite lurig. På vägen till Valla spelade de Blondie vilket gjorde att volymen fick höjas rejält men på hemvägen från Valla drog de till med en Tomas Ledin-låt vilket bidrog till grava sinnesrubbningar innan jag lyckades sänka volymen. Nej, jag tycker inte om Ledin...


Vi drar till med ett par avslutande bilder!


Förklaringen till Vallas framgångar i år? Bärsärkar-dryck från egen odling?!?


Vi säger GRATTIS till Valla IF, seriesegrare i div 5 Södra 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar