måndag 26 augusti 2013

Bevakning div 2-derby på Folkungavallen

Ikväll klockan 18.00 är det dags att bänka sig på Folkungavallens träläktare. Intressant möte i damernas division 2 Södra Svealand mellan IFK Nyköping 2 och Nyköpings BIS är att vänta. Och nog får vi tro att läktarna fylls när augustikvällen ser ut att bjuda fint väder!?

Läge att fylla Folkungavallens träläktare ikväll!

IFK Nyköpings andralag återfinns på en 7:e-plats i tabellen med 10 spelade matcher och 13 inspelade poäng (17-30 i målskillnad.) Nyköpings BIS ligger på 9:e och sista plats med 11 spelade matcher och 5 inspelade poäng (12-46 i målskillnad.) Leder division 2-tabellen gör P18 IK med 29 poäng på sina spelade 11 matcher.

Efter sommaruppehållet har Nyköpings BIS spelat mot Telge United FF, förlust med 1-7, och Åkers IF, förlust med 1-5. IFK Nyköping 2 har mött DFK Värmbol och tagit en meriterande seger med 4-1 samt även besegrat Hällbybrunns IF med 4-3.

När IFK och Bis möttes den 17/5 på en av Rosvallas konstgräsplaner vann IFK med 2-1 efter en spelmässigt jämn tillställning. Jag tittar tillbaka på referatet och bilderna samt inser att det hunnit rinna en hel del vatten under broarna sedan dess.

Matchbild från derbyt den 17/5 -13.

I våras var det varmt och fint. En till Sverige nyanländ Fia Jonsson spelade första halvleken för IFK 2. Sedan vet vi att hennes sommar i Sverige inte blev som förväntat från något håll. Körtelfebern håller henne visst i schack fortfarande... Lisa Tholander gjorde IFK:s båda mål medan Kajsa Jonsson reducerade för Bissorna.

Nyköpings BIS har haft en krokig väg inför denna match och sjukdomar och skador i kombination med en ganska tunn trupp har satt sina spår i resultat och självförtroende. Ska de repa mod nu när det är derby? Och hur ser IFK:s trupp ut ikväll? A-laget har haft spelledigt och kanske kommer det att ha en inverkan på vilka som spelar? Intressant kommer det att bli hur som helst!

Jag försöker ge någon löpande bevakningsrapport i detta inläggs kommentarsfält under matchen. Däremot kommer inte någon utförligare text efter matchen förrän senare under tisdagen.

Häng med!

6 kommentarer:

  1. Härligt Lasse, hade hoppats du skulle vara där. Missar ju matchen då vi tränar själva.

    Ser fram emot rapporteringen som kan tänkas kollas av undertecknad i smyg under träningen;-)

    SvaraRadera
  2. 1-0 till IFK i 32:a minuten. Målskytt Saosann Rammo.

    SvaraRadera
  3. Paus på Folkungavallen och fortsatt 1-0. Initiativet i matchen har pendlat några gånger och utgången känns oviss. Sedan finns det bara en Saosann Rammo och hon spelar ju i IFK Nyköping...

    SvaraRadera
  4. Kvitterat i andra halvleks 36:e minut av Bissornas Terese Persson.

    SvaraRadera
  5. I 39:e gör Saosann Rammo 2-1. Soloräd.

    SvaraRadera
  6. Matchen slutar 2-1 och blir således en siffermässig repris på vårmötet lagen emellan. Denna gång med Saosann Rammo som dubbel målgörare för IFK Nyköping.

    SvaraRadera