lördag 31 augusti 2013

P18 IK var för bra för Biss

Dagens division 2-möte på Rosvallas konstgräsplan B mellan Nyköpings BIS och P18 IK slutade 0-3 efter 0-2 i halvtid. Och det är inte något anmärkningsvärt med detta då det var serieledarna som vann över laget som ligger sist i tabellen. Att gotländskorna var svårspelade kan nog hemmatjejerna intyga.

Dagens huvuddomare var unga domarlöftet Emil Lindhe. Han flankerades av Sonny Månsson och Mensur Duric som hade linjeuppdraget idag. Emil gjorde en bra match men hade inte heller så många svåra beslut att ta.

Emil Lindhe var dagens huvuddomare (i mitten av bilden.)

Till dagens match hade Nyköpings BIS i alla fall en tämligen välfylld bänk. Kul att spelarna börjar friskna till och så smått kommit ifatt från skador. Det har varit en tung period för det rödblåa laget...

Nyköpings BIS hade en välfylld bänk idag.

Båda lagen började matchen avvaktande och försiktigt. Självklart ville inte Biss-spelarna gå bort sig och en viss respekt hade uppenbarligen P18 för kompetensen hos Nyköpings BIS. Det blev dock ett tidigt ledningsmål för gotländskorna då de efter ungefär 7 minuter gör sitt första mål på något som målgöraren själv erkände för lagkamraterna var tänkt som ett inlägg. En perfekt lyra från kanten som seglade in över Biss-målvakten Lina Lindqvists fingerspetsar.

Jubel bland P18-spelarna efter deras inledningsmål.

Det dröjer till första halvleks sista minut innan 0-2 kommer. En vunnen boll på mittplan och sedan rusar P18-spelaren igenom den högt stående Biss-backlinjen och, trots en bra utrusning från Lina Lindqvist och en initial räddning, så är det en bortaspelare som får tag på bollen och rullar in 0-2 långt utifrån straffområdet.

Här kommer 0-2 och det i slutskedet av första halvlek.

Psykologiskt tungt för hemmalaget men desto mer stärkande för P18 IK med ett mål precis innan pausvilan. Hemmalagets bästa chans hade Jenny Wevel tidigt i halvleken då hon kom igenom efter en längre bolltransport men fick se sitt skott gå i famnen på gästernas målvakt.

I inledningen av andra halvlek hade Nyköpings BIS Malin Bosma en fin aktion som gav skottläge men skottet gick någon meter till höger om målet.

Nyköpings BIS Malin Bosma åter med i händelsernas centrum.

Det avslutande 0-3 kom efter knappa 10 minuter spelade av andra halvlek. P18:s lagkapten Pauline Mårtensson driver fram från mittplan och precisionsskjuter otagbart för Bissornas målvakt.

Så kan också en målgest se ut. Pauline Mårtensson i P18 IK visar fingerfärdighet.

Trots att hemmalaget blir mer och mer tillbakapressade ju längre andra halvlek lider så kan de freda sitt mål från fler påhälsningar. Några egna farligheter kommer man inte direkt fram till.

Det kändes som att Nyköpings BIS inte fick spelet att stämma i denna division 2-match. Troligtvis var det skickliga motståndet en av orsakerna, men också det faktum att man slog bort väldigt många egna passningar. Kanhända försökte man hålla ett högre bolltempo än vad dagsformen tillät. Även om laguppställningen idag var välfylld finns det fortfarande spelare som inte hunnit träna ikapp efter skador och det lämnade en del spår i spelet också. Tror jag.

Det kommer andra matcher under slutfasen av seriespelet där BIS får chansen att visa vad man kan. Och för P18 IK handlar det nog om att defilera in som slutliga seriesegrare. Ett mycket bra lag!

Du hittar en knappt 40-tal matchbilder i bildgalleriet!