söndag 11 augusti 2013

Ebba matchvinnare för Tun 2

IK Tun matchade även under söndagsförmiddagen. Dock var det klubbens andralag som var i farten i division 4 då de hemma på Enstaberga IP mötte Trosa-Vagnhärad DFF i vad som nog bör beskrivas som ett derby med tanke på den relativa närheten till grannorterna i norr. När lagen möttes den 18/6 på Skärlagsvallen vann Tun med 3-2 och det blev uddamålsseger även idag då matchen slutade 1-0 (1-0.)

I Tun 2 hittade vi några tjejer som även spelade i lördagens division 3-match. Spelaren som avgjorde dagens match producerade också mycket framåt mot Hargs BK. Ebba Bromée är vass, mycket vass, och utöver bra klipp i steget, duktig löd i båda fötterna är hon en bra huvudspelare. Just nu har hon ett behagligt flow som ger gott självförtroende. Svårstoppad för vilken duktig motståndare som helst med andra ord!


Sandra Svensson i svart jagar Ebba Bromée på Enstaberga IP.

Att de båda lagen tillhör toppen av division 4 var tydligt i denna match som spelades i ett oftast högt tempo. Inget av lagen klev heller undan en endaste tum i närkamperna vilket gav en rejäl match som hade stort underhållningsvärde. Självklart spelade det in att Tuns ledningsmål kom redan i 10:e matchminuten och det gav både spänning, intensitet och nerv under återstående 80 minuter.


"Precis där blev jag stämplad..."

IK Tun 2 började matchen bäst, inte bara med målet som bevis för detta påstående. De hade förmågan att hålla i bollen, lugna ner spelet och vända hem till rättvända lagkamrater. Med en vattentät försvarslinje och rejält arbete på mittfältet gavs inte Trosa-Vagnhärad någon direkt chans till avslut.


Tuns lagkapten Zandra Castell var en av många duktiga i backlinjen idag.

När andra halvlek fått pågå 10-15 minuter tycker jag att gästerna får ta över matchen. De äger mer boll och är naturligtvis angelägna om att anfalla för att först och främst åstadkomma en kvittering. Duktiga Cornelia Jansson går djupt ner på planen för att i nästkommande situation vara den som ligger högst upp i anfall.


Trosa-Vagnhärad DFF:s Cornelia Jansson visar återigen hög klass.

Jag tycker annars att gästernas back Sanna Karlsson gör en mycket bra match. Hon har så pass kvicka fötter så hon kan avstyra många farligheter samtidigt som hon oftast står rätt i försvarsarbetet.


Trosa-Vagnhärad DFF:s Sanna Karlsson gjorde det bra idag.

Med ungefär 10 minuter kvar av matchen är gästerna otroligt nära att kvittera. Men de två sista jättechanserna har IK Tun 2 som med ungefär 5 minuter kvar får se båda lägena avstyras av först en fenomenal enhandsräddning och sedan en benparad av för dagen mycket duktiga Trosa-Vagnhärads-målvakten Rebecca Hölsö.


Trosa-Vagnhärad DFF:s lagkapten och målvakt Rebecca Hölsö.

Jag tackar båda lagen för det de bjöd oss i publiken på idag. Vi var nog runt 60 personer som hittat till ett småmulet men kvavt Enstaberga IP denna söndagsförmiddag.

Jag avslutar med en bild som spär på fördomen om att alla gamla fotbollsspelare är hjulbenta. Inte för att Lisa är särskilt gammal men hon är i alla fall hjulbentast av alla på Enstaberga IP idag! ;-)


IK Tuns Lisa Karlsson rullar fram på Enstaberga IP:s gröna gräs.

Du hittar 44 matchbilder i bildgalleriet genom att klicka HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar