fredag 2 augusti 2013

Inför IFK Nyköping - Västerås BK 30

Lördagen den 3/8 med matchstart klockan 15.00 tar IFK Nyköping emot gästande Västerås BK 30 hemma på Folkungavallen för returmöte i division 1 Södra Svealand. Serien har redan hunnit vända, det gjorde den i och med onsdagsmötet mot Fanna BK uppe i Enköping (IFK-seger med 8-0) och när BK 30 tog sig an IFK Nyköping den 23/6 i Västerås gick Nyköpings-tjejerna segrande ur drabbningen med 2-0 (1-0.) Det var en tät match med ett hemmalag som var spelskickliga men som inte kom till så många avslut (vilket IFK gjorde desto oftare.)

Några matchbilder från mötet den 23/6 på Ringvallen i Västerås:

Amanda Johansson i ett för dagen blått IFK Nyköping.
IFK Nyköpings Julina Andersson sträcker ut benet framför BK 30-spelaren.
IFK:s Tove Almqvist avlossar bössan från en tillfällig vänsterytter-position.
Edina Begovic (blåtröjad) i bollkamp med BK 30-spelare.
Ännu en kamp med IFK:s Edina Begovic inblandad.
Hanna Persson i IFK ser till en lagkamrat som bitit i det luggslitna konstgräset på Ringvallen.

BK 30 har inte spelat någon seriematch sedan mötet med IFK Nyköping den 23/6. De tidigarelade sin match i omgång 11 mot Tyresö DFF (som BK 30 vann med 3-0) och har senarelagt returmötet mot just Tyresö.

När jag valde att hänga med IFK upp till Västerås fann jag mig ensam att rapportera från matchen bland de Nyköpings-kopplade fotbollsbevakarna. Annat lär det bli nu på lördag! IFK Nyköping utnyttjar det faktum att det under helgen är Nyköpings Festdagar och slår på stora trumman med familjeaktiviteter på Folkungavallen med start redan klockan 13.00. Och allra häftigast är att Staffan Hellstrand dyker upp på Vallen. I halvtidspausen bjuder han på en specialversion av sin EM-låt (från 2000) Explodera! IFK Nyköping har dessutom lyckats knyta Nyköpingssonen Hellstrand till sig som Fotbollsambassadör!

För er som inte vet vem Staffan Hellstrand är kan jag tipsa om följande klipp från Youtubes historiska arkiv. (Det första klippet med Nyköpingsbandet Dimmornas Bro är riktigt kult för "gamlingar" såsom undertecknad!)






Västerås BK 30 har stora kvalitéer och återfinns också högt upp i division 1-tabellen. Hemmalaget IFK har visat jämnhet och presterar denna säsong på en hög nivå vilket inte pekar mot någon tillfällig formsvacka under lördagseftermiddagen. Om Folkungavallens gräs mjuknat något (sedan jag såg träningsmatchen mot Smedby) kan det bli en mycket underhållande match i solgasset på Vallen!

2 kommentarer:

  1. Nja dom spela ju svenska cupen i onsdags mot allsvenska Tyresö och fick ganska mycket stryk. 19-0

    vlt.se/sport/fotboll/1.2161298-bk-30-demolerat-av-landslagsstjarnor?mobileRedirect=pass

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag lät bli att referera till annat än seriematcherna. Men visst stämmer det att de blev ordentligt överkörda av allsvenska mästarinnorna i cupen. Jag tror i och för sig att det är relevantare med vad som har hänt, och inte har hänt, i seriesammanhang för utgången av lördagens match. Samtidigt är det inte direkt uppbyggande för självförtroendet att förlora med 0-19 (även om det är mot Tyresö FF...)

      Radera