lördag 10 augusti 2013

Publiktätt på Krikon-derbyt

Strålande varmt sommarväder och derbymatch i damernas division 3 mellan Hargs BK och IK Tun på Krikonbacken. Inte konstigt att så pass många drog sig till fotbollsplanen denna lördagseftermiddag. En tidig räkning gav 100 åskådare men det trillade säkerligen in ytterligare några tiotal innan första halvleken var spelad.

Det var många som skulle hysta golfbollar i pausen. Kul med mycket publik!

Ett derby vill man ju helst ska ge tuffa och täta matcher men dagens slutresultat 1-8 vittnar om något helt annat. IK Tun har gått fram som en slåttermaskin i årets division 3-serie där det knappt finns några undantag från det faktum att de gör minst 6-7 mål per match. Lagens vårmöte den 19/6 slutade med Tun-vinst som skrevs till 7-0. Men dagens första halvlek var i stort sett helt jämn och på resultattavlan gick att läsa 1-2.

Dagens domare Rusmir Muslimovic fick skriva flitigt i sitt målprotokoll.

IK Tun började matchen bäst och gjorde också 0-1 i 6:e minuten då Ebba Bromée avancerade och avslutade på sitt karaktäristiska vis. Därefter lyckades hemmalaget så småningom ta tag i sitt spel och när kvitteringen via Elin Svedlings fötter kom i 19:e minuten såg det ut som att Tun tappat sitt spel fullkomligt.

Hargs BK:s Elin Svedling till vänster kvitterade till 1-1.

Med fyra minuter kvar av första halvlek gör ändå IK Tuns Katja Andersson 1-2 på ett långskott. Halvleken avslutades med känslan att det var jämnt och att Harg lyckades störa serieledarna rejält. Samtidigt måste Tun ha varit missnöjda med de första 45 minuterna då det tycktes som att de inte alls fick ut det de ville på planen.

Lagkaptenerna i kamp om bollen. IK Tuns Emmelie Jönsson framför Hargs BK:s Erica Ödbro.

I andra halvlek var det sedan målmässigt endast ett lag på planen. Kanske hittade Tun sitt framgångsrika anfallsspel samtidigt som Harg sjönk igenom lite för mycket och kom för långt från sin motståndare. 10 minuter in i andra halvlek utökar Ebba Bromée Tuns ledning till 1-3 (på nick i samband med en hörna) för att sedan även göra 1-4 två minuter senare. Och på så sätt fick vi dagens första av två 3-målsskyttar.

IK Tuns Ebba Bromée stoltserar med ett hat trick i dagens derby.

Tuns följande två mål, 1-5 och 1-6, gjordes av Katja Andersson. 1-5 är ett inlägg som hon bröstar in och 1-6 precisionsskjuter hon in i nätmaskorna. Och så fick vi dagens andra 3-målsskytt.

IK Tuns Katja Andersson kan även hon sträcka på sig med ett hat trick idag.

När andra halvleken kommit till fram till sin andra hälft var matchen punkterad och över för Hargs del. Men Tun var inte nöjda, de har haft förmågan att gå för fullt i alla 90 matchminuter denna säsong vilket gett dem dessa stora segrar, och 1-7 kommer i 75:e minuten då Frida Ahlerup på mycket långt håll hittar rätt med ett distansskott.

IK Tuns Frida Ahlerup laddade bössan från långt håll och gjorde 1-7.

I 78:e minuten fastställer Erica Thorell slutresultatet, 1-8, genom att rulla in en målvaktsretur.

IK Tuns:s Erica Thorell fick även hon komma med i målprotokollet idag.

Jag kan förstå att det för Tun känns bra att nu efter sommaruppehållet inse att de är kvar på samma spår som i våras. Samtidigt tror, och hoppas jag, att Harg kan skaka av sig förlusten då de mindre smickrande siffrorna inte utgör någon större styrkeskillnad än i vårmötet mot Tun. För Harg handlar det nog om att ta poäng mot andra lag under höstens returmöten.

Positivt var att Södermanlands Nyheter närvarade. Bengt Skagerström fanns där med anteckningsblocket i högsta hugg och även K-G Z Fougstedt tittade in för att ta några få men mycket fina bilder (som ligger ute på SN:s site nu.)

3-målsskytten Ebba Bromée intervjuas av SN:s Bengt Skagerström efter matchen,

Jag vill mer än gärna avsluta med att dela ut ett betyg efter dagens match. Det finns en spelare som jag redan tidigt i mina match-anteckningar satte utropstecken för.

Fyra Fotbollslasse delas ut till...

IK Tuns Katja Andersson gjorde inte "bara" 3 mål idag. Hon spelade fram till mål och visade härlig blick för spelet samt gjorde livet något lite surare för HBK:s centrala mittfältare. Ja, hon förtjänar sannerligen ett mycket högt betyg för sin insats i denna division 3-match!

Grönklädda Katja Andersson var mycket bra idag!

Du hittar 48 bilder från matchen i bildgalleriet.