tisdag 13 mars 2012

Ändringar i div 2 Södra Svealand

Det har snackats om det ett tag, men nu är det tyvärr ett faktum att IFK Nyköpings motståndare Stuvsta IF i damernas div 2 Södra Svealand drar sig ur serien. Enligt lagets hemsida har man tvingats ta beslutet och kommer att starta om i division 5 med sina 96:or som stomme.


Stuvsta IF på Folkungavallen 2011-07-02


Det som hänt i denna serie är enligt serieindelningen att Katrineholmslaget DFK Värmbol tar Stuvstas plats. Som tvåa i Södermanlands division 3-serie (efter suveräna Slagsta) har man uppenbarligen erbjudits platsen och accepterat. Grattis Värmbol!


Och hur effekten blir i division 3, 4 och 5 har ännu inte gått att utläsa. (DFK Värmbols andralag vann ju division 4 förra säsongen men kunde ju inte gå upp i trean då förstalaget redan fanns där.)

13 kommentarer:

  1. Värmbol 2 har tackat nej till 3:an enlig KKuriren.
    Kan bli att det blir bara 9 lag i 3:an vet inte vilka fler frågan gått till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, DFK Värmbol vill inte flytta upp sitt andralag till division 3 då de bl.a. tycker att steget blir för stort vid inskolning i seniorverksamheten av de som kommer från flicklag. Jag fick lite inside information tidigare idag om detta från en s.k. "säker källa". (I detta fall från ordförande Viveca Sjöberg som jag egentligen talade med i ett helt annat ärende.)

      Radera
    2. Oxelösunds IK har fått frågan igen...

      Radera
    3. Det måste vara svårt att så här i de sista skälvande sekunderna av förberedelserna inför en ny säsong ändra målsättningar och förutsättningar. Precis som DFK Värmbol uttryckte sig till Katrineholmskuriren då de nu måste styra om tankarna på att vara ett topplag i en division till att kämpa för att hänga kvar/etablera sig i en högre division.

      Lagen som nu får frågan om spel i division 3 har väl till viss del redan fått fundera på detta i höstas? Och gissningsvis vill nog SöFF gärna ha division 3 och 4 fullbemannade. Och därmed blir det ännu tunnare i division 5-leden... Nej, det är inte helt oproblematiskt som det ser ut med damfotbollen och intresset att hålla igång.

      Radera
  2. Du skriver "hänga kvar i en högre division".
    jag vet inte om det är samma förutsättningar i div 2 som det är i div 3 o 4 i år. Att inget lag åker ur.....
    Isåfall är det "rätt läge" att ta chansen i en högre division just den här säsongen.

    Passar här på att önska Värmbol lycka till i 2:an.
    Kommer dock sakna er i 3:an. Alltid lika kul att möte ert fysiska och välspelande lag!

    SvaraRadera
  3. Jag glömmer naturligtvis revideringen av hela dam-seriesystemet och vad det får för effekter inför 2013. Det är väl få uppflyttningar, många nedflyttningar, kvalspel i det oändliga och namnbyten på serierna tack vare att man klämmer in Damettan under Damallsvenskan. För de som kommer bland de sista i förbundsserierna (bl.a. nuvarande division 2, innebär en plats 7-10 att man flyttas ner till distriktsserierna till 2013 men att det 2013 är så att den högsta distriktsserien kommer att heta "division 2" vilket också skulle motsvara dagens "division 3" med andra ord.) Plättlätt...

    Men om jag citerar texten från Katrineholmskurirens webb så sägs det: "Från topplacering till överlevnad."

    SvaraRadera
  4. Enligt tabellen på SVFF så kvalar lag 6 och 7-10 åker ur, inte samma som i div3 och div4. För där är bottenstrecken borta.

    så det blir en tuff uppgift att hänga kvar om det stämmer.
    Det är bara att önska lycka till i div 2.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lag 2-5 i division 2-serierna är behöriga till nästa års division 1 (med andra ord går de varken upp eller åker ur) och de 8 bästa 6:orna i division 2-serierna klarar sig från nedflyttning medan resten av 6:orna åker ur tillsammans med lag 7-10. Snårigt?!

      Radera
    2. Haha det kan man lugnt säga.
      Sen att div 3 kan kvala upp till 1:an gör ju inte saken bättre. Tur man inte ska fixa serierna till 2013

      Radera
  5. Oxelösund tackat nej till div 3 platsen. Frågan ligger nu hos Team Rosa som ska bestämma sig till måndag.

    SvaraRadera
  6. Konstigt att Julita/Gropptorp inte tar platsen eftersom dom fått flera spelare från Vingåker och dom kom ju 2:a i 4:an.

    SvaraRadera
  7. Blir bara 9 lag i div 3 samtliga har tackat nej

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för informationen. Trist, verkligen trist, men inte så oväntat med tanke på att det inte var helt lätt att få något lag att fylla luckan som uppstod redan under senhösten (den plats som slutligen Hargs BK tog.)

      Steget mellan division 4 och 3 är, och bör vara, hyfsat stort.

      Radera