lördag 31 mars 2012

IFK krånglade sig vidare

I Svenska Cupens första omgång ställdes IFK Nyköping mot Norrköping City DFF (som man för någon vecka sedan träningsspelade mot på Rosvalla och vann komfortabelt över med 7-0.) Match på klassisk mark, Idrottsparken i Norrköping. Nu skulle troligtvis inte någon av 40- och 50-talets stora fotbollshjältar från Peking känna igen sig på arenan, inte för inte går den numera under namnet Nya Parken sedan plastgräset kommit på plats, men icke desto mindre har det spelats fin fotboll på denna yta genom årtiondena.

Nya Parken i Norrköping.

Själv var jag själaglad över att få gå runt och fota på innerplan på en allsvensk arena (IFK Norrköping spelar allsvensk premiär denna säsong på måndag då de möter Helsingborgs IF.) Trots att kvällen var sen när domaren blåste till spel, matchstart kl 19.15, så var belysningen helt ok att fota i utan att behöva pressa grejorna till bristningsgränsen.

Bra belysning på de allsvenska arenorna. Bättre än på vissa andra håll...

Edina Begovic, Lisa Tholander, Melinda Hall och Malin Thorslund

Ingen stor-publik men några tillresta från Nyköpingstrakten återfanns på läktarna.

Att IFK vann med 3-2 efter full tid får ses som att de kom undan med nöd och näppe. I ärlighetens namn var Norrköping City det vassare av lagen denna kväll. De flesta farligheter stod det rödtröjade hemmalaget för. Under en period av första halvlek tog dock IFK över och hade kontroll på händelserna innan de med 5 minuter kvar av halvleken överlät kommandot till Norrköpings-tjejerna igen.

IFK kunde genom en hörna där mittbacken Sofia Sandström höll sig framme ändå ta ledningen. Och mer än ett mål blev det inte heller i första halvlek.

IFK Nyköpings Sofia Sandström blev ende målskytt i första halvlek.

Innan halvleken tog slut hann Alma Sjödahl dra på sig ett gult kort och domaren visade upp en sällsam oförmåga att hålla ordning på kort och attrialjer... Publiken lät sig roas hur som helst.

Domaren mottog publikens "stöd" efter fipplandet med kortleken.

I 53:dje matchminuten kom första bytet för IFK då Melinda Hall byttes in istället för Amanda Nordlie. (Endast 3 byten tillåtna i Svenska Cupen.) Melinda tog plats på centrala mittfältet och My placerades på vänsterkanten.

Citys kvittering kom till slut och även deras ledningsmål till 2-1. Då hade matchuret tickat fram till 68:e minuten. IFK gör strax därefter sitt andra byte då Sofia Sjöberg gick ut och Lisa Tholander byttes in.

Efter en räd på högerkanten kunde en lycklig Jennifer Askesten i IFK Nyköping kvittera till 2-2 i matchminut 72.

Jennifer Askesten i skottögonblicket som ledde fram till 2-2.

Nyköpings-lagets försvarslinje fick ägna en hel del tid åt att "panikrensa" när Norrköping City pressade in i straffområdet. Men det sista lyckosamma bytet skulle till slut innebära bortaseger denna afton. Någonstans i minut 80 byts Edina Begovic in (Alma Sjödahl ut.) När Edina varit inne i endast ett par minuter på planen drar hon till med ett kontrollerat långskott och IFK får sitt 3-2-mål vilket också visar sig bli segermålet.

IFK:s Edina Begovic gjorde ett inspirerat inhopp i dagens match.

Slutresultat på Nya Parken fredagen den 30/3 -12.

Det finns en del mer att önska av IFK Nyköping inför årets seriespel. Vissa spelare har en bit kvar till formen, och andra har fortfarande lite acklimatisering framför sig. Men återigen slår det mig att det ges bort så många blindpassningar till motståndarna. Men än återstår några veckor innan division 2-spelet drar igång och vi får tro och hoppas att tränare Urban Strand tillsammans med tjejerna i laget tar ett steg till innan dess!

IFK Nyköping tackar motståndarna efter matchen.

Det var kul att se tjejerna i Nyköpingslaget i kväll trots att spelet hackade en del. Och det var riktigt trevligt att sätta fötterna på Idrottsparken. Men be mig för allt i världen inte beskriva hur man åker dit eller därifrån... Jag har ingen aning om vilka vägar jag irrade på i båda riktningarna men jag kom fram innan matchstart och jag är i alla fall hemma nu! :-)

Riggade reklamskyltar till den allsvenska premiären på måndagskvällen.