söndag 25 mars 2012

Med risk för att bli tjatig...

...kommer här för andra veckan i rad en rapport från Ramdalens IP där Oxelösunds IK träningsmatchat mot östgötskt motstånd. Förra veckans Krokeks IF byttes denna söndag ut mot Kuddby IF som förra säsongen placerade sig poängen före Krokek i en av Östergötlands division 4-serier (och därmed snäppet under mitten av den tabellen.)

Som ni kunnat läsa tidigare idag på bloggen blev Bissornas träningsmatch mot Sätra SK inställd, och därmed föll min idé om vilken plastmatta som skulle ge mina fötter stöd denna eftermiddag. Men det måste sägas att OIK nu två veckor i rad gett väldigt mycket valuta för resekostnaderna ner till grannkommunen! Förra veckans 4-1 blev denna eftermiddag 5-1 mot Kuddby, och en underhållande fotboll med ganska många mål gladde hemmapubliken (ca 50-talet hade sökt sig ner till matchstarten klockan 17.00.)

Redan efter knappt 2 minuter tog OIK ledningen efter mål av en för dagen alldeles förskäckligt formtoppad Micaela Ekholm. Hon var bra redan förra söndagen men dominant i anfallsspelet denna söndag.

Micaela "Micis" Ekholm i Oxelösunds IK.

När OIK sprungit av sig lite överskottsenergi i inledningen av matchen tog Kuddby över i en 10-minutersperiod. Kvitteringen kom i 13:e minuten men det blåklädda laget kom sedan av sig helt när Sofia Grahn nickade in 2-1 på hörna i 18:e minuten. Med drygt 5 minuter kvar av första halvlek drar Pernilla Andersson (bra som vanligt i OIK) en frispark från långt, långt håll i Kuddby-målets ribba, och på returen gjordes 3-1. Snyggt.

Ribbträff över huvudet på Kuddby IF:s målvakt.

Lite mindre intensitet följde sedan i andra halvlek, men Micaela Ekholm gjorde ett precisionsmål 5 minuter in i den halvleken.

Micaela Ekhom gör här 4-1 och därmed sitt andra mål i matchen.

Med  några minuter kvar av matchen fastställer Fanny Myrbakk slutresultatet till 5-1.

Fanny Myrbakk blev avslutande målskytt för OIK mot Kuddby IF.

Det har varit intressant att se Oxelösunds-tjejerna två matcher i rad. Med en blandning av rutinerat och ungt tycks de ha hittat balans i laget och trots att det skiftats spelare på en hel del positioner dessa två matcher emellan så ser det stabilt ut. Kan de hålla i trenden från försäsongen in i seriespelet så tror jag de går en positiv och rolig säsong tillmötes!

Inget besök på Ramdalen utan tyckande om omgivningen... Vi tar det här med klockorna igen. Igen! Sommartid från och med idag, eller hur? 2 minuter innan officiell matchstart 17.00:

Inget större fel på tiden förutom den där sommartids-timmen förstås.

Och de som ser fram emot en lång kväll på idrottsplatsen när Valborgsmässoafton ska firas kommer att bli besvikna. Nog tusan kommer det att brinna, men med tanke på risets dimension så kommer det bara att fräsa till så är brasan nedbrunnen!