lördag 3 mars 2012

HBK/SIF premiärspelade mot Peking

Hargs BK:s och Stigtomta IF:s samarbetslag som kommer att husera i dam-femman kommande säsong gjorde tidigare idag premiär utomhus i sitt matchande. En träningsmatch på Rosvallas konstgräsplan (C-plan) mot Norrköpingslaget, och Gästabuds-bekantskapen, Peking Västra FC gick av stapeln med start klockan 15.00.

Fotbollssuget är påtagligt och när ett så pass trivsamt väder bjöds sökte sig en hel del intresserade till planen lagom till matchstart. Att det stod hundratals bilar på parkeringarna runt om Rosvalla berodde nog i och för sig mest på att det genrepades inne i ishallen inför kvällens Andra Chansen i Melodifestivalen. Och jag tillbringar tusen gånger hellre en timme eller två med att titta på en träningsmatch i fotboll än jag ser ett uns av Melodifestival-spektaklet, så valet var lätt idag! :-)

För Peking Västra FC var dagens träningsmatch den andra för säsongen då de redan förra helgen drog igång med match mot Åby IF. Hemmalaget var en blandning av Hargs- och Stigtomta-tjejer där Hargstjejerna även kom från det yngre flicklaget (97:or.)

HBK/SIF började målskyttet i och med Ebba Bromées 1-0 efter ca 15 minuter. Därefter borde Peking Västra kvitterat då en spelare kom helt fri framför ett övergivet mål, men hon lyckades på något vis slå bollen via ribban och över...

Ebba Bromée gör här 1-0 för HBK/SIF.

Therese Rinaldo, målvakten i Peking Västra som var så duktig i Gästabudsbollen, fick bita i plastgräset.

HBK/SIF fick i 37:e minuten en straff (ja, den var ganska lättvindigt utdömd) men det ville sig inte bättre än att den slogs straxt utanför ena stolproten. Mest intressant med denna straff var att domaren fick stega upp straffpunkten då plastgräset inte fått någon markering för detta!

Precis DÄR är straffpunkten. Kanske.

Norrköpings-tjejerna kvitterade i slutet av första halvlek vilket får anses rättvist sett till spelfördelningen.

En halvtimme in i andra halvlek kunde sedan HBK/SIF åter ta ledningen, denna gång genom en allt piggare Sara Johansson.

Sara Johansson t.h. grattas av Madeleine Hagman efter sitt 2-1-mål.

Några minuter senare kvitterade Peking Västra efter ett riktigt snyggt skott i bortre burgaveln men med någon minut kvar av matchen gör för dagen allt duktigare Sara Johansson sitt andra och HBK/SIF:s segermål fram till 3-2.

Sara Johansson i HBK/SIF störde motståndarna allt mer ju längre matchen led.

Sammantaget en bra första match för HBK/SIF även om det då och då såg lite tveksamt ut (vilket det måste få göra i början av träningsmatchandet.) Självklart tar det ett tag att spela in sig med nya lagkamrater och på bitvis nya positioner. De inlånade 97:orna skötte sig mycket bra och några av dem var i farten i dam-femman redan förra säsongen.

Kul med motstånd som kommer från grann-distrikten, och jag skickar Peking Västra FC ett stort lycka till och en förhoppning om en bra säsong 2012.

Några fler bilder finns i bildgalleriet.