fredag 30 mars 2012

Bevakning i främmande land

Du milde himmel. Långt från den sörmländska myllan och trygga famn. Bloggaren har gett sig iväg på äventyr i och med att Nya Parken i Norrköping besöks under fredagskvällen.

IFK Nyköpings damer spelar match mot Norrköping City DFF och det är en tävlingsmatch i Svenska Cupen. Matchstart kl 19.15.

Frågorna är många och staplade på hög. Utan prioriterad svarsordning kan man bl.a. undra om man förstår språket, hur kallt är svinkallt, är belysningen bättre än på Rosvallas B-plan (naturgräsplanen alltså) och hur kommer det att gå i matchen.

8 kommentarer:

1. IFK tar ledningen i 16:e minuten. En hörna som Sofia Sandström håller sig framme på.

Det är stooort här nere på Idrottsparken.

SvaraRadera
  2. Paus och fortsatt 0-1. City närmare 1-1 än ytterligare mål för IFK.

Alma Sjödahl drog på sig gult kort i 45:e.

Inga byten i något av lagen under första halvlek.

Kallt, kallare och snart kallast...

SvaraRadera
  3. Med knappa kvarten spelad av andra halvlek kommer Norrköping City allt närmare en kvittering.

Melanda Hall inbytt (Amanda Nordlie ut.)

Och exakt efter 15 minuter av andra halvlek kom 1-1!

SvaraRadera
  4. 17 min in i andra gör båda lagen var sitt byte. För IFK kommer Lisa Tholander in och Sofia Sjöberg går ut.

Endast 3 byten tillåts i matchen för vardera lag. Oavgjort renderar i förlängning 2x15 min och därefter straffar. Enligt matchprogrammet. Som jag inte vann på (fel vinnarsiffra drogs uppenbarligen.)

SvaraRadera
  5. 2-1 till City efter hörna i 68:e minuten.

SvaraRadera
  6. IFK kvitterar i 72:a genom Jennifer Askesten.

SvaraRadera
  7. 2-3 genom ett grymt distansskott av nyinbytta Edina Begovic i IFK. (Alma ut och Edina in.)

SvaraRadera
  8. Efter 3 minuters tillägg segrar till slut IFK. 2-3 och vidare till andra omgången av Svenska Cupen. Grattis IFK!