torsdag 20 september 2012

6 x inför

Nej, tyvärr blir detta inte inför-texternas heliga moder, men när hösten gör sig allt mer påmind koncentreras matcherna till helgerna och då blir det många matcher på få dagar. Och denna helg når vi klimax (?) för att sedan konstatera att både division 5 A och Östergötlands 7-mannaserie är avklarad för säsongen. Redan för två veckor sedan avslutades ju division 5 B.


Det är höst nu. Om ni inte visste.

Flens IF-Södra - Nyköpings BIS
Division 3, lördag 22/9 kl 13.00, Hammarvallen (Flen)
Intressant möte mellan två lag som kommer att fajtas om 4:de-platsen i serien och där Flens-tjejerna före detta möte har 3 poängs försprång (men klart sämre målskillnad.) Vårens möte den 27/4 på Rosvalla slutade 1-3 och Biss enda målskytt den gången blev Helena Granlund.
Nyköpings röd-blåa lag har i sista omgången (nästa helg) kvar att möta Hällbybrunn.


Helena Granlund i Nyköpings BIS matchställ kan förhoppningsvis pytsa igen mot Flen.

IFK Nyköping 2 - Åkers IF
Division 3, lördag 22/9 kl 15.00, Rosvalla
Kan de unga tjejerna i IFK skaka av sig den oväntade förlusten i förra omgången mot Triangelns IK och klara av svårspelade Åkers IF nu på lördag? Vårens möte den 29/4 på bortaplan slutade 2-3 och IFK klarade tre poäng med knapp marginal.
IFK Nyköping 2 har i sista omgången (nästa helg) Telge United FF på bortaplan. Man behöver nog en seger denna helg för att inte få en direkt avgörande fajt mot TUFF om seriesegern.


IFK Nyköpings Saosann Rammo leder skytteligan i division 3 med sina 18 mål.

IK Tun - Hargs BK
Division 3, lördag 22/9 kl 16.00, Enstaberga IP
Sista derbyt för säsongen för oss som har koll på Nyköpings damfotboll. Ett synnerligen prestige-laddat möte särskilt med tanke på vårens möte (28/4) lagen emellan på Krikonbacken (som var i hemskt skick) då Hargs-tjejerna gick segrande ur striden med 1-0. Målet den gången gjordes av Ebba Bromée. Fler mål från hennes fötter denna gång?


Hargs Ebba Bromée och Tuns Emmelie Jönsson vid vårens derby på Krikon.

Karle IF - Ålberga GIF
7-manna, söndag 23/9 kl 15.00, Linköping
Inför Östergötlands 7-mannaseries avslutning i helgen är Ålberga GIF redan fastgjutna treor i serien. När de nu åker till Linköping för att möta Karle gör de det med en hemmaseger i bagaget från vårens möte med 5-1 (13/5.)
Kan Kvarsebo IK hålla nerverna i styr och inte förlora i sin sista match kommer de att stå som slutsegrare i 7-mannaserien.


Ålbergas Anna Wahlström får förhoppningsvis storma fram mot mål i serie-epilogen mot Karle IF.

Team Rosa SK - IK Tun 2
Division 4, söndag 23/9 kl 15.00, Norrbyvallen (inte Borås utan i Västerljung)
Division 4-serien har 3 omgångar kvar och avslutar inte förrän den 6/10 (sist av Södermanlands damserier.) När nu Tun-tjejerna möter Team Rosa minns vi 1-1 på Enstaberga IP den 14/5 och en jämn kamp. Förvisso ligger Tun 2 sist i tabellen men de möter ett Team Rosa som är allt annat än formstarkt med flera förlust-matcher i rad. Tun har Valla IF 5 poäng före sig i tabellen inför de tre återstående omgångarna.


Bild från vårens möte och vi kan bl.a. se Tuns Ida Lyngen och Team Rosas Linn Karlsson.

IFK Nyköping 3 - Stenkvista GoIF
Division 5 A, söndag 23/9 kl 15.00, Rosvalla
Sista omgången av division 5 A och IFK ska möta Stenkvista som man med minsta möjliga marginal lyckades besegra i vårens bortamöte den 29/4 med 0-1 efter mål av Moa Ivehammar. Faktum är att seger kanske inte ens räcker för att behålla 1:a-platsen i serien för IFK 3 då TVD endast är ett minusmål i målskillnad bakom dem i tabellen. Hur som helst är IFK Nyköping 3 klara för division 4 nästa säsong.


Moa Ivehammar i IFK Nyköping 3 ensam målskytt mot Stenkvista i våras.

Trots befarat regn- och ruskväder under delar av helgen rekommenderar jag alla att uppsöka en fotbollsplan nära eller långt borta då chanserna att se fotboll innan säsongen är slut snabbt försvinner från oss! Och för er som spelar uppmanas ni att njuta av stunden och göra det som ju är så fantastiskt kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar