lördag 8 september 2012

Säsongens sista på Vallen för IFK

Med en iver värdigt ett svultet marsvin framför ett salladshuvud kastade jag mig in på Folkungavallen för att dokumentera och beskåda IFK Nyköpings avslutande halvlek i säsongens sista hemmamatch. Gästande Tyresö DFF ställde upp med sitt fotovänliga gul-röda matchställ. För IFK återstår efter dagens match mötet på bortaplan mot Boo FF söndagen den 16/9.

Som de flesta nog läst var gästande Tyresö med stor säkerhet ytterst ivriga att ta poäng i dagens match då de kan anses ha stor nytta av detta i kampen om den åtråvärda 6:e-platsen som ger möjlighet till spel i nästa års division 1. IFK Nyköping har sin 2:a-plats att försvara, men inte mycket mer än så då de varken kan gå upp eller åka ur.

Jag kom in i handlingen när Tyresö tagit ledningen 4 minuter innan pausvilan. IFK passade i halvtid på att byta in My Zetterquist Helger (ut Alma Sjödahl) och division 2-debutanten Saosann Rammo (ut Jennifer Askesten.) En för dagen ytterbacksspelande Amanda Johansson täckte upp för frånvarande Karoline Pettersson men i övrigt var det inga "skrällar" i laguppställningen för hemmalaget.

En dryg kvart in i andra halvlek byts Amanda Nordlie ut till förmån för Sofia Sjöberg. Vid det här laget konstaterade jag att IFK hade bollinnehavet och också de farligaste framstötarna. Nu var Tyresö långt ifrån ofarliga, de hade en ruggig chans som slutade med ett skott i utsidan av burgaveln, men det där riktigt vassa saknades från deras sida.

Dagens huvuddomare Jessica Öhrn bör nämnas. Kul med kvinnliga domare, och i detta fall är det en tjej som tidigare vaktat målet i Strängnäs-laget IK Viljan. Jag såg henne döma en flickmatch för ett par år sedan på ett utmärkt sätt men jag fattade väl då inte att domar-karriären hägrade.

Jessica Öhrn, duktig Strängnäs-domare.

IFK Nyköpings kvittering kom i 77:e minuten. Hanna Persson höll sig framme efter en minst sagt trasslig situation vid en hörna. (Vem annars...?)

Hanna Persson målskytt ännu en gång i en division 2-match.

Kvitteringsmålet genererade dubbla reaktioner på planen.

Den fenomenala upplösningen på matchen (sett ur IFK Nyköpings ögon) var att unga division 2-debutanten Saosann Rammo (född -97) med endast 3 minuter kvar av ordinarie matchtid fastställde slutresultatet 2-1 och därmed gav sitt IFK den eftertraktade 3-poängaren.

Sasse vände och vred på motståndarna och placerar här in 2-1 för IFK.

En alldeles extra lycklig målskytt i form av Saosann Rammo.

Saosann är trots sin ringa ålder väletablerad i Nyköpings damfotbolls-kretsar. Hon har många styrkor och målskyttet är bara en del av det hon kan. Som framspelare firar hon många triumfer och roligast är att se henne få motståndare efter motståndare förvånat stå kvar på hälarna när hon vrider förbi dem med någon omöjlig rörelse och bollbehandling.

Gemensamt lyckorus hos IFK Nyköping som vann i säsongens sista hemmamatch.

Du hittar 30 utvalda bilder från matchen i bildgalleriet!