söndag 23 september 2012

Matchrapport IFK 2 - Åkers IF

Sisådär, med ett dygns fördröjning har jag nu äntligen fått ändan ur vagnen. Den observante noterade säkert att bilderna rasslade in i bildgalleriet redan i natt. Kanske borde jag gjort tvärtom, bilderna är tryggt lagrade på hårddisk medan mitt arbetsminne sviktar.

Jag går igenom mina anteckningar från matchen mellan IFK Nyköping 2 och Åkers IF i division 3-mötet som under lördagens eftermiddag avgjordes på Rosvallas konstgräsplan B. Noteringarna bär med sig målskyttar men väldigt lite i övrigt. Kanske för att jag till varje pris ville undvika att ta fram blocket då det i andra halvlek kom en hel del regn och fingrarna var tämligen stelfrusna.

Tjejerna spelade alltså på KGB, den planen som har en väl tilltagen läktare. Nu räknade jag ihop så få som 25 personer som i huvudsak ägnade sig åt att titta på dammatchen. På C-planen spelades parallellt ett herr-derby mellan Hargs BK och IFK Nyköping i division 5. Och med tanke på den domarens visselkonsert drog den matchen säkert ett visst intresse till sig...

Hargs BK och IFK Nyköpings division 5-herrar möttes på KGC. 1-1 slutade den matchen.

IFK Nyköping ställde ett lag på benen med några spelare som normalt tillhör A-truppen i division 2 samt med ett par tjejer som lever i gränslandet mellan division 2- och division 3-truppen. Och det behöver inte enbart vara odelat positivt då de trots sluttampen på säsongen knappast är samspelade. Deras motståndare Åkers IF är säkert ihop-trimmade, men de liksom IFK hade bara 2 avbytare på bänken och bortalaget drabbades av en skada nästan direkt i matchen.

IFK är väl inte klockrena under de inledande minuterna men de individuellt skickliga spelarna kom rätt i positionerna hyfsat snabbt. Och att Saosann Rammo fick göra första målet direkt på hörna i 11:e minuten är inte helt unikt. Nu fick Saosann träna på att slå hörnor många gånger denna eftermiddag. Åtskilliga var IFK:s hörnsparkar.

Saosann Rammo i mitten blev ännu en gång målskytt i division 3.

Alma Sjödahl var väldigt nära att utöka ledningen i 17:e men Åkers målvakt visade att hon är mycket duglig på sin position. Nu kom 2-0 i 39:e minuten då Edina Begovic säkert satte den utdömda straffen.

Edina Begovic joxar med trasan.

IFK Nyköping dominerade matchen med eftertryck, och det fortsatte man med en bit in i andra halvlek innan Åkers IF kom till några avslutslägen som dock inte innebar att Jenny Andersson i IFK-kassen behövde freda sitt mål.

Andra halvlek var inte en minut gammal innan Jennifer Askesten utökade till 3-0 efter ett fint anfall som drogs upp på IFK:s högerkant genom Edina och Saosann.

Jennifer Askesten kom med i målprotokollet denna september-lördag.

I regnet som ökade ju längre matchen pågick kunde My Zetterquist Helger fastställa slutresultatet till 4-0 i matchminut 90. Hon tog sig till rätt ställe och kunde peta in en boll som säkert hade 1 meters resa fram till mållinjen.

My Zetterquist Helger avslutade IFK:s målskytte i matchen.

För IFK Nyköping 2 återstår i sista omgången på lördag (den 29/9 kl 15.00) svåra bortamatchen mot Telge United FF på Södertälje Fotbollsarena. Med den målskillnad som laget har är de i praktiken redan klara seriesegrare i årets division 3-serie.

Jag avslutar med ett par bonusbilder. Åkers tränare Toye Cardeståhl bar ett plagg vars färg fick mig att associera till avbytarvästar. Men finns avbytarmössor?

Det var rysligt kallt på Rosvalla igår. Brrr.

Unga Filippa Sjöberg i IFK Nyköping är långkastare av rang. Varje gång hon skulle hysta iväg bollen passade hon på att torka av den på matchtröjan, vilket ju onekligen såg lite intressant ut. Hon påminde lite om Therése Andersson senast jag såg henne vagga förbi en fotbollsplan...