lördag 8 september 2012

Inför lördagens matcher 8/9

Lördagen den 8:e september radar matcherna upp sig på de lokala arenorna. Tyvärr är den match som stod först i kön inställd. IFK Nyköpings tredjelag skulle i division 5 A mött Kvicksunds IK men klubben från Eskilstuna-området får inte ihop en trupp till lördagen och då flyttas matchen till onsdagen den 12/9.




Hargs BK - Nyköpings BIS
Division 3, Krikonbacken kl 13.30
Derbyt mellan HBK och BIS bjuder på en kamp om äran men också en intressant jakt på en tre-poängare för Nyköpings BIS i deras strävan efter en plats några snäpp högre i tabellen. För att lyckas avancera åtminstone en plats krävs dock att IK Tun inte överraskar i sitt möte mot topplaget Telge United senare under lördagen.
Hargs BK har i senaste två omgångarna mött topplagen Åkers IF och Telge United och vill nog mer än gärna skaka av sig resultaten från dessa matcher (sammanlagt 0-10 i målskillnad) och poäng mot hemma-konkurrenten skulle sitta mer än fint.
Vårens möte den 11/5 slutade med vinst för BIS med 5-3.

IFK Nyköping - Tyresö DFF
Division 2 Södra Svealand, Folkungavallen kl 14.00
Säsongens sista division 2-match på Vallen! (IFK avslutar seriespelet kommande helg mot Boo FF på bortaplan.) Tyresö DFF är med 3 poängs marginal på 6:e plats och precis över strecket i tabellen (som innebär möjlighet till division 1-spel kommande säsong.) De tog en viktig poäng senast genom 2-2 mot Smedby AIS.
IFK:s bortamöte mot Tyresö den 6/6 slutade 1-1 då My Zetterqiust Helger kvitterade 15 minuter in i andra halvlek. Och minst en poäng vill nog gärna gästande Tyresö ha även i denna match! Men hemmalaget bör vara motiverade i jakten på en trepoängare som skulle vara bra i kampen om silverplatsen i tabellen (som IFK just nu innehar med en poängs marginal.)

IK Tun - Telge United FF
Division 3, Enstaberga IP kl 17.00
Tun mötte i förra omgången svåra Åkers IF på bortaplan och lyckades där spela 2-2. Och inte är Tuns motstånd lättare denna lördag då tabelltvåan Telge United kommer på besök.
Vårens möte lagen emellan slutade 2-0 till TUFF (den 12/5.)
Hemmalaget IK Tun ska hantera måndagens tragiska förlust av klubbens U-lags-coach Lasse Asplund och vi känner alla med föreningen och spelarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar