torsdag 13 september 2012

Bits & pieces inför helgen

IFK Nyköping 3 håller sin uppflyttningsplats i division 5 A och har ett riktigt spännande möte framför sig på söndag med start klockan 17.00 på Häradsvallen i Vagnhärad. Serieledande Vagnhärads SK (eller Trosa IF/Vagnhärads SK aka TVD) tar emot med ett försprång på 3 poäng i tabellen. Nu ska troligtvis inte utgången av denna match spela allt för stor roll då det nog blir dessa två lag som ligger över uppflyttningsstrecket när serien slutar. Men prestige och ära står på spel i detta nästan-derby.

3 rätt i alla fall: TVD, IFK och Häradsvallen! Men lagens seriemöte i våras var INTE den 1/4 (Hallgrens Damcup) utan den 17/6 då TVD vann med 3-2.

Apropå derby, fredagskvällen bjuder ett riktigt prestige-möte när Nyköpings BIS tar emot IK Tun på Rosvalla klockan 19.30. Mötet lagen emellan kan vara avgörande för den inbördes ordningen när serien summeras om ett par veckor. Med den närmaste helgens omgång avklarad återstår endast 2 omgångar. Nyköpings BIS har Tun bakom sig med en ynka poängs marginal just nu.

Vårens möte mellan Tun och Biss slutade 3-1 till Tun på Enstaberga IP.

IFK Nyköpings division 2-damer får hämta motivation till sin avslutande seriematch i division 2 Södra Svealand i... Tja, ära och heder samt den allestädes närvarande vinnarmentaliteten. Efter förra omgången stod det klart att silverplatsen i serien är säkrad för IFK och när de nu möter Boo FF på bortaplan på söndag kl 12.30 så har Boo oceaner av anledningar att vilja vinna då det är en absolut nödvändighet för att ha en chans att ta den återstående platsen till division 1-spel nästa säsong. (Nu kanske inte det räcker eftersom Tyresö som just nu innehar denna plats säkert också är beredda att fajtas för att inte tappa den.)

IFK:s möte mot Boo FF den 2/6 på Folkungavallen slutade med hemmavinst med 3-0 (trots detta skapliga läge för Boo.)

Själv stänger jag in mig i saltgruvan och jobbar i helgen. Om jag släpps ut så blir det någon gång under söndagen.

Trevlig helg och lycka till med matcherna alla där ute!

5 kommentarer:

  1. Via Katja Anderssons twitterflöde nås jag av rapporter om både 1-0 och 2-0 till Biss mot Tun under fredagskvällen. Detta då det i stort sett är slut på första halvlek på Rosvallas konstgräsplan B.

    SvaraRadera
  2. Ambulans på konstgräset i derbyt. Enligt uppgift kan det vara Desiree Olsson i Tun som ju sedan tidigare har vissa problem med ryggen.

    SvaraRadera
  3. Biss ökar på till 3-0 enligt rapportören på plats. Jag fån-glor på trilskande datorer på jobbet istället för fotbollsmatchen... Det är i alla fall varmt inomhus!

    SvaraRadera
  4. Ok, nu släcktes belysningen på KGB trots att lagen inte riktigt spelat färdigt. Bra där! Eller inte.

    SvaraRadera
  5. I arktisk kyla är nu matchen färdigspelad och den ska enligt uppgift ha slutat 4-0 vilket i min värld innebär hemmaseger (Nyköpings BIS-vinst alltså.)

    SvaraRadera