torsdag 27 september 2012

Inför div 3-avslutningen

Det blev lite turbulent i samband med förra helgens matcher. I det ena fallet konstaterar vi ännu en gång att IFK Nyköpings unga talanglag väcker känslor och engagemang och i det andra fallet fick jag mina fiskar varma (dock endast bildligt.) För tillfället skakar vi av oss detta och väljer att titta framåt! Backspegeln blir nyttjad under hösten då summeringen av säsongens seriespel ska göras.

Division 3-serien har sin avslutningsrunda nu på lördag med start klockan 15.00 på 4 olika spelplatser där samtliga 4 lag i området spelar. Två av dem har hemmaplan och det är Nyköpings BIS samt Hargs BK.


Sofia Kjellberg i Nyköpings BIS.

Biss tar emot Hällbybrunns IF på Rosvallas konstgräsplan A (den där lite luggslitna mattan bakom det som en gång varit en tennishall.)


Hällbybrunns IF möter Nyköpings BIS på Rosvalla lörd 29/9 kl 15.00.

Vårens möte slutade med seger för Hällbybrunn med 3-0 (den 22/4.) För Nyköpings BIS är en seger en garanti för att de kan behålla sin nuvarande 4:de-plats i tabellen. En förlust kan dra ner dem ända till 6:e-platsen. Men de har sitt öde i egna fötter åtminstone.


Thilda Sandqvist i Hargs BK.

Tjejerna i Hargs BK tar på Krikonbacken emot Flens IF-Södra som för stunden landar på 5:e-plats med samma poäng som Bissorna i tabellen. Vårens möte lagen emellan slutade med 3-1 för Flen (i mötet på Hammarvallen den 30/5.)


Flens IF-Södra besöker Krikonbacken för match mot Hargs BK på lörd 29/9 kl 15.00.

Poäng för HBK kan räcka för att svinga sig upp ett pinnhål förbi Triangelns IK som IK Tun möter på bortaplan. Och samtidigt kan poäng till HBK hjälpa BIS i jakten på fjärdeplatsen. Tänk så det kan bli...


BIS och HBK på planer nära dig i helgen!

De två kvarvarande lagen som spelar division 3-avslutning är IFK Nyköping 2 som tar sig upp till Södertälje för match mot Telge United FF. Premiär-omgångens möte på Rosvalla slutade med 7-2 och en rivstart för IFK 2 i seriespelet. När nu lagen möts gör de det som klara seriesegrare respektive tvåor. Och slutligen har vi IK Tun som åker till Eskilstuna  för möte mot Triangelns IK som i våras besegrades med 2-1 hemma på Enstaberga IP. För Tun är tabellplatsen, 7:a, spikad oavsett utgång av denna sista seriematch.

Om fotbollssuget finns kvar efter lördagens division 3-upplösning går det bra att titta till ett par andra lokala lag i division 4-serien under söndagen. IK Tun 2 spelar kl 12.00 mot Torshälla-Nyby IS på Enstaberga IP (förlust för Tun i våras med 1-3) och sedan skyndar man sig ner till Ramdalens IP där Oxelösunds IK kl 15.00 spelar mot Team Rosa SK. (Vårens möte vanns av OIK med 2-1.)
***EDIT. IK Tun 2 kommer att spela den ovan nämnda matchen en kväll i vecka 41 (ännu ej fastställt datum) på konstgräset på Rosvalla. Belastningen på en aldrig riktigt torkande Enstaberga IP inkl Råsbäcken är för hård denna söndag.***


Se där, det var helgens enda viktiga evenemangs-tips! Och helt gratis också (ja, bortsett från ev. inträde på arenorna som du kommer att besöka förstås.)

2 kommentarer:

  1. Vill även göra reklam för detta fotbollsevent också!

    IFK Nyköping kommer helgen 28-30/9 anordna SM för Flickor 16.

    Matcherna spelas på KG C, Rosvalla med start fredag kväll.

    Spelschema:

    Fredag 28/9 kl 19.30 IFK Nyköping - Värtans IK

    Lördag 29/9 kl 14.00 Värtans IK - Örebro SK söder

    Söndag 30/9 kl 14.00 Örebro SK söder - IFK Nyköping

    Kom gärna ner och titta på morgondagens stjärnor i Svenskfotboll.

    Välkomna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanon! Fotbollskonsumtionen kan alltså ligga på en tämligen hög nivå även denna helg...

      Och så är det på sin plats att önska IFK Nyköping lycka till i SM-matcherna!

      Radera