söndag 9 september 2012

Svår match för IK Tun

Jag begav mig under den sena lördagseftermiddagen till Enstaberga IP för att ta del av IK Tuns svåra match. Svår på mer än ett sätt då det inte bara handlade om sportsligt svåra motståndarna Telge United FF utan också för att laget nu skulle spela för första gången sedan den oväntade och tragiska förlusten av coachen Lasse Asplund i måndags. En respektfull inledning med en tyst minut markerade vad som hänt, och det var en mentalt tung inledning för alla på och runt planen som ändå behövde genomföras för att därifrån kunna gå vidare.

I division 3-tabellen innehar Telge United andraplatsen med viss marginal till jagande Åkers IF och med 6 poäng upp till seriesuveränerna IFK Nyköping 2. Att Tun tidigare under dagen sett sig passerade av lokalkonkurrenten Nyköpings BIS i tabellen gav ytterligare energi till hemmalaget som började matchen klart bäst av de två kombattanterna.

Lite nyfiken blev jag på den unga Matilda Säterkvist som i Tuns förra match (mot Åkers IF) för första gången blivit uttagen till A-truppen (men fick då ingen speltid.) Idag fick hon mycket speltid och gjorde en godkänd insats trots mycket svårt motstånd. Starkt av en blott 15 år ung spelare!


Matilda Säterkvist fick mycket speltid i division 3-debuten.

Gästerna tar ledningen i 22:a minuten och ett olyckligt missförstånd i försvaret ledde fram till detta mål. I övrigt var det en ganska jämn första halvlek som bjöds de ca 60 i publiken som i solsken bevittnat första halvlek.

Andra halvlek hade blivit knappa kvarten gammal innan gästerna gör 0-2 på en hörna. Och endast 5 minuter senare utökar de sin ledning till 0-3. Detta dock utan mina ögon på händelserna då jag tack vare ett stort ovädersmoln stod vid bilen och bytte objektiv på kameran till något som dög att fota med när ljuset nästan hade försvunnit.

När sedan hemmalaget snyggt reducerade med 20 minuter kvar av matchen öppnade sig himlens portar totalt. Och inte nog med det så kändes det som att Kung Bore följde med ovädret. Rackarns kallt blev det, blåsten omöjliggjorde kombon paraply & kamera och jag avslutade matchen med att låta kameran ligga i bilen.


Erica Thorell gjorde Tuns mål mot Telge United.

Jag hann dock med att fota Tuns målskytt och framförallt målet. Erica Thorell, inte helt obekant målskytt, fick fatt på bollen och drar på sedvanligt manér iväg i högsta fart på vänsterkanten innan hon på ganska långt håll skjuter bollen över målvaktens fingrar och in i mål.


Erica rycker med bollen under full kontroll...


...och skjuter med precision straxt utanför straffområdeslinjen.


En hjälplös målvakt konstaterar att bollen är i mål.

26 bilder hittar du i bildgalleriet, och kanske det blivit fler om inte ovädret drog in och omöjliggjorde fotograferande sista 20 minuterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar