söndag 15 april 2012

Division 3-lagen repade på Rosvalla

Det var så mycket damfotboll under söndagseftermiddagen på Rosvalla så bloggaren räckte inte riktigt till. Parallellt med IK Tuns match mot BK Tinnis klockan 15.00 spelade även IFK Nyköpings U-lag mot Eneby. Och för att inte stå som en åsna mellan två hötappar fick det bli Tuns match som hamnade under luppen. Direkt efter deras match drog Nyköpings BIS igång sitt genrep mot Hässelby SK FF, och de började spela klockan 17.00.

Väl medveten om att båda de bevakade Nyköpingslagen brukar vara duktiga på att skriva matchreferat ska jag inte bombardera er med minutredovisningar av matcherna. Låt oss börja vår fotbolls-odyssé med Tun-damernas match.

Gästande BK Tinnis startade i ett furiöst tempo och plågade hemmalaget med ideliga framstötar på vänsterkanten. Redan efter en minut tog de ledningen och inte förrän i mitten av första halvlek hade Tun jämnat ut spelet. Och då kom 0-2...

Vit-tröjade Elin By hade mycket att stå i på sin kant i början av matchen.

Tun började matchen med en tämligen folktom avbytarbänk, men den fylldes på av en söndagsarbetande Erica Thorell samt ett par tjejer inlånade från föreningens 97/98-lag. Ericas deltagande var synnerligen lyckat då hon med sina irrationella löpningar och fina teknik höll motståndarförsvaret väl sysselsatta.

Erica Thorell i IK Tun.

Tun hade underläge med 0-2 i halvtid men ville annat i andra halvleks inledning. På de 10 första minuterna vände man på steken och ledde "plötsligt" med 3-2! Och här blev Rebecka Törnberg lycklig 2-målsskytt. (Sabina Dahlström gjorde ett mål mellan Rebeckas två pytsar.)

Rebecka Törnberg i Tun gjorde 2 mål inom ett par-tre minuter i andra halvlek.

Tun kämpade och slet, ledda av sin lagkapten Emmelie Jönsson. Dock var gästerna ofina nog att efter ungefär 15 minuter av andra halvlek kvittera Tuns ledning.

Tuns lagkapten Emmelie Jönsson flankerad av BK Tinnis lagkapten.

Spelkvalitén sista fjärdedelen av matchen sjönk något och när de 90 minuterna tickat iväg konstaterade lagen, publiken och domaren att tillställningen slutat oavgjort, 3-3.

IK Tuns Melinda Padron i kamp om bollen.

Återstår gör nu för Tun att inför seriepremiären i division 3 på lördag (hemma mot Triangelns IK kl 16.00) få ihop pusselbitarna till en slagkraftig trupp och förhoppningsvis en välfylld avbytarbänk.

Eftermiddagen gick över till tidig kväll och stegen styrdes från konstgräsplan A till den med läktare försedda konstgräsplan B på andra sidan vägen. Bissorna, som strax innan matchstart klivit ur bilarna efter en resa från ett par dagars träningsläger i Kolboda, hade bokat träningsmatch mot duktiga Hässelby SK FF (som enligt uppgift har ambitionen att denna säsong ta spets i sin division 3-serie.)

Nyplacerad läktarsektion vid konstgräsplan B på Rosvalla-området.

De båda lagen inledde matchen i högt tempo och varvade anfall med varandra. Samtidigt kunde konstateras att båda lagen också var duktiga på att försvara sig. Dock tog Hässelby ledningen med ett grannt nickmål en kvart in av matchen, vilket också skulle visa sig bli matchens enda mål.

Nyköpings BIS Frida Jarngren var pigg och vass matchen igenom.

Jag förundrades över att framförallt Biss lyckades bibehålla intensiteten och tempot så länge som de nu orkade med tanke på förberedelserna. När halvtimmen återstod mattades dock båda lagen och kanske var gästerna de med friskast ben på slutet.

Bissornas Madelaine Hult gjorde mycket nytta på det centrala mittfältet.

Båda lagen bjöd på en hel del chanser. Om man summerar alla halvchanser hemmalaget skapade kan de mycket väl ha varit förtjänta av ett mål. Å andra sidan gjorde Nyköpings BIS målvakt Linda Mathisen ett par svettiga räddningar då motståndarna var fria framför hennes målbur.

Linda Mathisen i Nyköpings BIS mål stod för några riktigt fina räddningar i matchen.

Förvisso förlust för genrepande Nyköpings BIS med 0-1, men en insats de bör vara nöjda med. T.o.m. mycket nöjda med bitvis. Tyvärr var deras avbytarbänk tämligen ofylld, och det blev inte bättre av att Kajsa Jonsson fick bäras av planen med befarad hjärnskakning.

Utöver dagens två bevakade matcher kan rapporteras att IFK Nyköpings U-lag besegrade Eneby (osäker på vilken uppställning de kom med till denna match)  med 4-1 och att Hargs damer på sitt träningsläger i Stora Sundby träningsmatchade med framgång mot Julita GOIF/Gropptorps IF då man vann med 5-3.

Jag avslutar med ett par bilder på djurlivet runt Rosvalla. Påskhelgens skränande måsar har tydligen dröjt sig kvar och en av dem drog en lov över skallen på mig idag.