söndag 1 april 2012

Rapport från Hallgrens Damcup

Förutsättningarna för dagens fotbollsaktiviteter på Häradsvallen i Vagnhärad var ju som vilket zonsammandrag som helst. Men istället för knattefotboll på 5-mannaplaner var det damfotboll och 11-mannaspel. Arrangerande Trosa IF/Vagnhärads SK fick kanske inte riktigt genomslag i antal anmälningar som förväntat då endast totalt 4 lag deltog. Men de som nu kom fick en bra dag på det nya konstgräset med 3 matcher vardera om 2x25 minuters spel.


Till start kom förutom arrangören Trosa IF/Vagnhäras SK (hädanefter kallade TVD), Nykvarns SK, IFK Nyköping U och Hargs BK. Första matchstart klockan 10.00 och sista start kl 16.00. Som det har gått att utläsa i kommentarsfälten i bloggen tidigare idag vann IFK Nyköping U, men det hade man minsann inte kunnat ana när man sett dem spela sina första 95 minuter av cupen...


Funderar på att starta en väderblogg. Har en hel del att säga inom det området...


Dagens samtliga resultat:
TVD - Nykvarns SK, 2-1
IFK Nyköping - Hargs BK, 0-1
Nykvarns SK - IFK Nyköping, 2-4
Hargs BK - TVD, 2-2 (mer om oavgjorda resultat lite senare)
Hargs BK - Nykvarns SK, 0-3
TVD - IFK Nyköping, 1-5


Att IFK Nyköpings tjejer skulle vinna var långt ifrån givet. Att de inte spelat mer än ett par träningsmatcher och istället hållit sig inomhus med ganska tuff uppbyggnad märktes tydligt i mötet mot Hargs BK. Hargs-tjejerna å sin sida spelade riktigt bra i starten av denna cup.


En omfamnad Evelina Johansson bjuder på ett brett leende efter sitt och Hargs segermål i mötet mot IFK.

Nykvarn var det laget som fick tyngst inledning av cupen i och med sina två förluster mot TVD och IFK. Men de hade IFK på sträckbänken länge i deras möte och var nog det bättre laget sett över hela matchlängden. Kruxet var att med några minuter kvar av matchen började IFK Nyköpings maskineri fungera så som vi är vana att se dem. Allra coolast var att vi bjöds på en äkta Kurre Hamrin av Tove Almqvist fram till 3-2-målet.


IFK Nyköpings Tove Almqvist gjorde en Hamrinare längs kortlinjen mot Nykvarn.


Alla lagen bjöd till och från på bra fotboll under dagen. TVD har jag sett och låtit mig imponeras av tidigare, och de presterade i sina bästa stunder ett mycket svårstoppat spel. I matchen mot Harg kom man i underläge men vände och ledde med 2-1 innan HBK kvitterade med några minuter kvar. Den matchen påverkades allt mer av en tilltagande vind som gjorde spelet svårbemästrat. I oavgjorda matcher var det bestämt att s.k. suddenstraffar skulle slås för att vid ev. lika poängläge när cupen summerats urskilja placeringarna lagen emellan. HBK gick segrande ur denna straffläggning mycket tack vare ett pantersprång av målvaktande Sara Johansson.


Hargs BK:s Sara Johansson räddar straff mot TVD.


När sedan Hargs-tjejerna gick ut för att möta Nykvarn i sin sista match visste man att en seger där skulle innebära cup-seger. Nykvarn spelade bra mot ett HBK som saknade "umpf", vann med 3-0 och därmed var Hargs chanser till titeln borta.


När IFK Nyköping gick ut mot TVD i allra sista matchen för dagen var det med förvissningen att en seger skulle ge cup-titlen, medan TVD skulle klara att lägga vantarna på pokalen vid minst oavgjort. Jag såg nästan hela sista matchen (innan skjuts-uppdraget hem till Stigtomta gjorde sig påmint) och kunde urskilja en tjej som var tungan på vågen (i kombination med en allt vassare Saosann Rammo som hittade mer och mer rätt.) Jennifer Askesten gjorde ett bra jobb redan från första matchen idag i IFK Nyköping och bör enligt undertecknad få glänsa lite extra i strålkastarljuset!


Jennifer Askesten t.v. grattas av en minst lika glad Vendela Hartzell.


IFK Nyköping genomgick en förvandling under dagen och vändningen kom med 5 minuter kvar av andra matchen. Mot TVD snurrade det på duktigt och segern skrevs till sist till 5-1. Grattis till IFK som med sina två segrar åker hem med pokalen.


Naturligtvis måste det efter en heldag på fältet gå att klämma ur sig några övriga noteringar och funderingar!


* Bra och trevligt arrangemang. Det talades om att inför nästa år flytta fram cupen någon vecka i tiden för att garanterat kunna spela även på naturgräsplanen. (Med tänkta 8 deltagande lag går det definitivt åt.)


* Hallgren själv sågs vid hamburgergrillen. Inte konstigt då det var en av få varma ställen runt Häradsvallen idag. En eldsjäl med 51 år i föreningslivet!


* Fler än undertecknad borde ha blivit rejält väderbitna efter dagen. När väl den behagliga inomhusvärmen spridit sig i kroppen blir man lätt trött...


Varm klädsel var en överlevnadsfråga idag!


* Håll utkik i lokaltidningen. SN:s utsända var på plats för att ta in information och en eller annan bild för tidningspublicering.


Straffsparksfotograferande SN-fotograf.


* Snälla. Finns det någon möjlighet till ett litet instruktionsblad i toppen av trappen? För jag kan inte klura ut hur man bäst ska stega ner genom denna trappa!


Upp går väl an, men nedför???


* Idag kändes det som om skylten var rätt placerad. Med tanke på temperatur och snö m.m. så borde den vara nära nu!


Nu är det jul igen.


* Jag borde ju inte låta mig provoceras av småfåglar, men den där rackarns lärkan som hela dagen flöjtade uppe i skyn kan inte ha varit riktigt som den borde. Med halv storm och snöfall ska man inte trudelutta och vara glad "som en lärka"!!!


Lärkan slog sin drill i skyn.


Fler bilder (drygt 70-talet) hittar du i bildgalleriet.

2 kommentarer:

  1. Alltid lika duktig Lasse!! Vi tackar dig föratt du finns!!
    /// TVD

    SvaraRadera
  2. Tack! Från en lätt rodnande mottagare... Men vore det inte för alla engagerade människor runt fotbollen skulle det ju inte finnas något att skriva om! Och naturligtvis icke att förglömma spelare som gladeligen ägnar sin fritid åt att träna, sparka på en boll och vilja vara en del av ett lag.

    SvaraRadera