lördag 28 april 2012

Nykomling plockade poäng av IFK

I den sprödaste och skiraste av vårgrönskor tog jag mig från Krikonbacken och division 3-mötet mellan HBK och IK Tun den krokiga men sörmländskt vackra  vägen upp till Katrineholm för att se IFK Nyköping möta division 2-nykomlingarna DFK Värmbol på Backavallen. Jag hoppades på vägen västerut att matchen skulle spelas på huvudarenan, men förhoppningarna kom på skam och ännu en konstgräsplan väntade mig när jag kom fram.


Den värmande solen hade vid det här laget hunnit gömma sig bakom en tunt molntäcke men det var fortfarande behagligt för det 100-tal som stod runt konstgräsplanen för att se det som i division 2 är det närmaste derby DFK Värmbol och IFK Nyköping kan spela denna säsong.




För Värmbols-tjejerna började serien med en svidande förlust med 0-5 mot topptippade Enskede IK förra helgen. Nu hade de äntligen hemmapremiär och visade matchen igenom upp en fint passningsspel som helt klart överträffade det som IFK Nyköping lyckades prestera. Dock kändes IFK farligare när de kom fram mot motståndarmålet.


Oj oj oj. IFK kom inte upp i någon högre spelkvalité idag på bortaplan.


Och inte tusan kände jag igen särskilt många av Värmbolsspelarna heller. Men en som förra säsongen visade upp målsinne av rang i Valla IF:s division 5-spel och som nu tagit det stora steget till division 2-spel i DFK Värmbol är Madelene Berlin.


DFK Värmbols Madelene Berlin med IFK:s Jennifer Askesten bredvid sig.


Premiärskytt för DFK Värmbol i division 2 blev Agnes Pettersson som i 21:a minuten gjorde 1-0 förbi Patricia Kaldoyo i IFK-målet.


Förgäves... Och 1-0 till Värmbol.


Nu dröjde det inte särskilt länge innan IFK fick kvittera. En indirekt frispark som tillkom efter tillbakaspel till egen målvakt förvaltades väl och Edina Begovic blev IFK Nyköpings målskytt denna eftermiddag.


Frispark som kittlar ribbans underkant.


Edina Begovic i IFK Nyköping hade bra snurr på dojjorna även i denna match.


Värmbol bjöd sannerligen upp till ordentlig kamp, de började bäst av de båda lagen innan IFK någorlunda lyckades utjämna spelet. Men matchen igenom presterade hemmalaget ett bättre passningsspel än vad gästande IFK lyckades med. IFK Nyköping klarade i alla fall att stressa sin motståndare till misstag men i takt med att orken tröt föll även denna ingrediens i deras spel.


I IFK gjordes två byten under matchen. I halvtidspausen byttes Jennifer Askesten ut till förmån för Lisa Tholander. Och med 25 minuter kvar av matchen byttes Elin Forzelius in och Sofia Sandström fick gå ut.


Jag tackar för mig efter en fotbollsintensiv lördag och tipsar om fler matchbilder i bildgalleriet som du bl.a. når genom att klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar