onsdag 11 april 2012

Inför seriespelet 2012, Nyköpings BIS

Seriepremiärerna närmar sig nu med stormsteg. En genomgång kan vara på sin plats med ett avslutande tips om var våra lokala lag slutligen hamnar i sina respektive serier. Nu är det ju inte helt lätt att dra till med en gissning när de lokala lagens motståndare i serierna inte är kartlagda, men med ett getöga kastat på förra säsongens sluttabeller och chansningar på eventuellt ändrade styrkeförhållande ska det nog gå att få ihop ett tips i alla fall!


Nyköpings BIS, division 3


Spelarrörelser
Efter en förstaårssäsong i division 3 år 2011 och en vinter som inneburit en hel del på spelarfronten ska nu BIS ge sig i kast med division 3-spelet igen. Bissorna har utökats med Jenny Wevel, Sofia Kjellberg, Melinda Hillilä och Therese Persson. Men man har tappat Elin Forzelius och sedan finns en svårräknad skara spelare på skadelistan (hur är det egentligen med unga, duktiga och lovande Malin Bosma?) alternativt i kön till BB.


Försäsong
Nyköpings BIS damer har en inomhussäsong bakom sig som i huvudsak varit bra. Tvåa i City Gross Cup efter IFK Nyköping, en dipp i Metallcupen där man knappt lyckades göra mål och placerade sig 5:a samt en semifinalplats i Gästabudsbollen (förlust mot IK Tun.) Träningsmatcherna utomhus har varit ganska lätträknade hittills där man började trögt mot IFK Wreta Kloster för att sedan vinna ett par matcher innan ännu en förlust kom mot IFK Nyköping i en match som av vissa beskrivs som "vänskaplig" och inte allt för välspelad. Man drar på Kalmar-träningsläger i helgen och avslutar söndagen med bilresa och match på hemmaplan mot Hässelby.


Placering 2011
Med en trupp innehållandes flera spelare med tidigare erfarenheter från division 3-spel lyckades man som nykomlingar i serien placera sig på en fin 5:e-plats på samma poäng som 4:an IK Tun.


Nyckelspelare
Många duktiga tjejer i det här gänget men mittfältsmotorn Madelene Johansson har inte bara en central placering på planen utan också i spelet för Nyköpings BIS.


Madelene Johansson, viktig kugge hos Nyköpings BIS.


Påfyllning underifrån och i framtiden?
Akilleshälen! Nada, zip, zero. En på tok för tunn trupp måste hålla sig på benen och avstå från att jobba på matchdagarna denna säsong... Idrottssällskapets äldsta flicklag är födda 2000. (Men man har vad jag förstår fyra flicklag igång så om några år ser det ljusare ut för återväxten.)


Mitt tips
Årets division 3 blir tuff. Mycket tuff. Med 2 lag som kommer från division 2 (Triangelns IK och Telge United) och en hel del Nyköpings-derbyn (förutom BIS återfinner vi IK Tun, IFK Nyköping 2 och Hargs BK i samma serie) så måste summan av kardemumman bli att det är en serie att ha lite extra koll på! Jag gissar att Bissorna på något sätt lyckas hålla sig flytande med sin tunna trupp och att de faktiskt kliver upp en placering mot i fjol och alltså slutar som 4:a i denna jämna och tuffa serie.

7 kommentarer:

  1. Jag har hört att inte Madde spelar den här säsongen, stämmer det?

    SvaraRadera
  2. Till anonym,
    Madde är gravid och kommer inte spela den här säsongen.

    SvaraRadera
  3. Där ser man. Jag såg (och fotade) Madde senast vid årets Gästabudsboll, men har bara sett Biss spela en träningsmatch. Än så länge. Och då sällar hon sig således till BB-kön vilket jag gratulerar henne till och lyckönskar henne med!

    Jag har också all anledning att be om ursäkt för dålig koll. Madde blir den andra av de nyckelspelare jag på förhand sett som viktiga (Therese Andersson i IFK är den andra) som p.g.a. graviditet håller sig från fotbollsplanerna i år (och kanske längre fram.)

    För mitt tips kan detta ha en inverkan, men lagt kort ligger! Och jag vet att man på mittfältet och längre fram i planen har vassa alternativ i laget. Jag lägger istället mitt ord på Petra Germerud som får bära Nyckelspelstiteln denna säsong i Biss. Bli inte gravid nu Petra... :-/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha, när det gäller Bissarna är det inte lätt att hålla koll på alla växande magar som tillkommer varje säsong ;) Men vad jag vet så är det lugnt vad det gäller Petra... Tycker hela mittlåset är viktiga, de senaste årens bästa spelare. Dvs Kicka och Petra :)

      Radera
  4. Precis som Sussie skriver så är det lugnt på den fronte. Många har dock undrat då symptomen av ryggskott och ett par påskkilon lätt kan förvirra ;-) Men jag dementerar alltså alla sådana rykten och ser fram mot ännu en rolig och spännande säsong!

    Ang Malin Bosman så flyttade hon till Stockholm redan förra hösten för att börja på fotbollsgymnasium. Hon spelade dock kvar hos oss säsongen ut. Nu har hon varit diadaren (inflammarion i hölen) och rehabbar sen ett par månader tillbaks. Men vi röda har ännu inte gett upp hoppet om att få se vindsnabba Malin i Biss-tröjan även denna säsong...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra där Petra! Och precis som du skriver får väl vi i åskådarleden hoppas på att unga fröken Bosma dyker upp i den röda tröjan för att visa upp sina fotbollsförmågor här hos oss. (Hon spelade väl åtminstone en match i City Gross Cup innan hon tvingades kliva av med smärtor i hälen.)

      Radera
  5. Haha så konstigt det kan bli med autostavning! Förtydligande: Malin är skadad, har en inflammation i hälen.

    SvaraRadera