lördag 28 april 2012

Nu är snart alla igång!

Egentligen är fotboll en märklig sport. Man tävlar i princip under maj-juni och augusti-september. Alltså, 4 av årets 12 månader. Töjer vi på det lite så blir det 5 månader. All annan tid är underhålls- och uppbyggnadsträning... Försäsong. Mmmmm...


Men från och med denna helg då även division 4-damerna drar igång seriespelet är det full fart! Härligt för alla spelare men också för de som vill konsumera fotboll som åskådare. Och här kan jag inte låta bli att nämna att de intressanta lokala herrserierna också är på väg att lämna startblocken. Herrfemman börjar med ett par av många derbyn, och är förtjänta av uppmärksamhet för de som vill, orkar och hinner. (Deras förehavanden kommer ni inte att hitta här på bloggen, men säkert på andra platser i etermedian.)


Jag som lever ett glamoröst liv som bloggare (???) har redan kommit en bit på vägen denna fotbollsvecka. IFK Nyköpings Svenska Cupen-match i tisdags var på många sätt en höjdare och det enda som fattades var en hemmavinst (förlust 0-2 mot Hammarby.) Såg ni förresten att IFK Nyköping nu börjat sin konvertering av matchställ från Umbro till Adidas? Riktigt snygga tröjor, och det enda som nu återstår är att byta ut Umbro-strumporna (verkar det i alla fall som om man tittar på nedanstående bild.)


Dags att stoppa strumpan fröken Hall.


Överlägsen spänst visar inte överraskande My Zetterquist Helger i IFK Nyköping upp. Jag konstaterade det när jag såg min bild från Bajen-matchen:


Tripp, trapp och trull.


Det är också kul att en del spelare mer än gärna ställer upp på bild. Även om de för stunden inte spelar match.


#villgärnavaramedpåbild (för er som greppar vad Twitter bygger på för begrepp!)


Nu återstår att se vad jag kastar mig över i matchväg denna helg. Vill ju helst inte "lova" något i förväg men tanken är att i alla fall hinna med derbyt mellan Hargs BK och IK Tun i division 3 med start klockan 13.00 idag (på Krikonbacken.) Sedan sitter jag nog som skjutsande förälder i en bil upp till Vingåker på söndagsmorgonen för match mellan Vingåkers IF och HBK/SIF i division 5.


Trädgården ska ju ha sitt denna helg också. För ni vet väl att när björklöven är som musöron ska rosorna klippas!?


Det bli mina 5 cent för denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar