När jag strax innan matchstart sprang genom duschen hemma konstaterade jag att det är typiskt att man är ensam "kille" i huset. Ingen manlig duschtvål kvar utan det som stod till buds hade blad och frukter på flaskans etikett. Det luktade visst sött och gulligt av granatäpple...

Att förlägga sitt träningsläger på Rosvalla är inte nödvändigtvis fel. Inte heller att göra det under påskhelgen. Men denna påskhelg var nog fel år att göra denna kombo. Rackarns vad kallt det hittills varit (även om man vid det här laget borde vara härdad!)

IFK Nyköpings U-trupp, för dagen förstärkta med några spelare ur föreningens 96/97-trupp, ställde tappert upp som träningsmotståndare för gästande Tärnsjö IF som flytt hemtrakterna för träningsläger på Rosvallas konstgräs. På självaste påskafton fick det bli träningsmatch för division 4-laget.

Tätbefolkat runt Tärnsjös bänk under träningsmatchen på Rosvallas A-konstgräsplan.

Enda aktivitet på Rosvalla för övrigt tycktes vara en träning (?) med ett gäng fotbollsspelare av den amerikanska varianten.

Filmad träning, vilket inte är något för de höjdrädda!

IFK Nyköping spelade med Jenny Andersson i mål under första halvlek för att till andra halvlek placera Filippa Sjöberg mellan stolparna.

Jenny Andersson i IFK Nyköpings mål under första halvlek.

Möjligtvis försvann lite av strukturen på IFK:s mittfält när Filippa försvann in i målburen. Första halvlek var inte någon direkt målorgie, slutade 0-0, och inget av lagen var egentligen nära att komma till något sylvasst avslut. När matchen summerades med resultatet 1-2 och därmed seger för gästande Tärnsjö så var det med ett bortalag som avgjorde matchen med sina två mål under de sista 5 minuterna.

Tärnsjös målvakt tar hjälp från en egen utespelare med skoknytarbestyren. Lättare utan målvaktshandskar!

IFK-tjejerna rullade tålmodigt boll i den egna backlinjen matchen igenom men oftast kom man inte särskilt långt i uppspelsfasen av sitt spel. Å andra sidan hade gästerna inte särskilt mycket av anfallsspel heller (så när som på de två gånger man rann igenom under matchens sista 5 minuter.)

En spelare i IFK Nyköping som spelade stabilt matchen igenom och agerade "siste-man" med bravur var Rebecka Mejermo.

För dagen rödtröjade Rebecka Mejermo i IFK Nyköping agerade säkert i defensiven idag.

För mig som utomstående betraktare var det inte mycket som skiljde lagen åt under matchen. I slutänden tycktes det som att gästerna var lite hetare och lyckades uppbringa ett uns mer vilja och att det blev avgörande.

IFK Nyköpings Inez Tranberg konstaterar att det föll snö över Rosvalla även på påskafton.

Att det var aprilväder denna eftermiddag rådde det inget tvivel om. Sol, mulet och snöfall omvartannat, men genomgående en iskall vind som gjorde sig allt för väl påmind.

IFK Nyköpings Ella Jansson tar sikte på bollen.

Hemmalagets flyfotade och tekniska Tove Almqvist gjorde vad hon kunde under matchen. Men hennes kvicka vändningar var inte alltid lätta att bemästra för gästerna, och åtskilliga blev sparkarna på hennes fötter snarare än på bollen.

Domaren fick till sist lufta det gula kortet när IFK:s Tove Almqvist blivit fälld lite väl bryskt.

Om jag under förra helgen irriterade mig på en lärka som aldrig ledsnade på sitt drillande så får dagens fågelskrämma gå till en flock måsar som aldrig ville sluta skräna. Det blev ju inte bättre när ett par av dem satte sig på planens belysningsstolpar för att på nära håll underhålla oss människor där nedanför.