måndag 9 april 2012

Inför seriespelet 2012, IFK Nyköping

Seriepremiärerna närmar sig nu med stormsteg. En genomgång kan vara på sin plats med ett avslutande tips om var våra lokala lag slutligen hamnar i sina respektive serier. Nu är det ju inte helt lätt att dra till med en gissning när de lokala lagens motståndare i serierna inte är kartlagda, men med ett getöga kastat på förra säsongens sluttabeller och chansningar på eventuellt ändrade styrkeförhållande ska det nog gå att få ihop ett tips i alla fall!


IFK Nyköping, division 2 Södra Svealand


Spelarrörelser
Till IFK:s A-trupp har ett flertal tjejer sökt sig under vintern. Men man har också plockat upp tjejer från den egna U-truppen (och här kan jag i skrivande stund inte med säkerhet redogöra för exakt vilka som nu tillhör A-truppen.) Några av de tillkommande spelarna är hur som helst Elin Forzelius, Katja Andersson, Malin Thorslund, Alma Sjödahl, Edina Begovic, Patricia Kaldoyo, Sofia Sjöberg och Sandra Carlsson.
Man har även tappat några spelare och bland dem kan nämnas Nellie Asp, Jenny Wevel, Josefin Engwall och Therese Andersson (gravid.) Redan under sommaren 2011 försvann Fia Jonsson till Eskilstuna United.


Försäsongen
Om inomhusspel ska räknas till "försäsong" kan man diskutera. IFK:s A-trupp har förlorat en avgörande match om DM-titeln mot Telge United (i november), vunnit City Gross Cup i mellandagarna samt förlorat i semifinal mot slutsegrande IFK Täby FK i Gästabudsbollen. Utomhus har man förutom några träningsmatcher med blandade resultat och ojämna insatser även hunnit göra tävlingsdebut då man den 30/3 spelade Svenska Cupen mot Norrköpings City och med nöd och näppe vann på bortaplan.
De många tillkomna spelarna i kombination med skador har förmodligen satt sin prägel på försäsongsresultaten där nya tränaren Urban Strand fått ägna mycket tid åt att matcha alla tjejer för att skaffa sig en bild över truppen och dess styrkor (men också en förändring i spelsätt.)


Urban Strand, ny tränare för säsongen i IFK Nyköping.


Placering 2011
Efter en jämn insats med stabilt spel under hela förra säsongen placerade sig laget på en fin 2:a-plats efter Stuvsta IF. Utmärkta lagkaptenen Therese Andersson och suveräna skyttedrottningen (samt hårt arbetande) Hanna Persson levererade under hela serien och bidrog till det fina resultatet.


Nyckelspelare 2012
Med Therese Andersson borta p.g.a. graviditet (stort grattis och lycka till) så måste det bli Hanna Persson som får dessa förväntningar på sig inför seriespelet 2012. Nu ska bara Hanna hitta tillbaka till den hysteriska målform hon var i förra året...


Hanna Persson ses som nyckelspelare i IFK Nyköping säsongen 2012.


Påfyllning underifrån och i framtiden?
Inget annat av de lokala lagen har det så välbeställt som IFK Nyköping när det gäller underifrån kommande talanger. I alla fall just nu.
I sammanhanget kan man också konstatera att det tycks och tänks mycket runt "Stan's bästa damlag". Många har ambitioner, en hunger efter framgångar men också krav. De underifrån kommande lagen, ofta med (färg)starka ledare, ska hanteras inom föreningen. Men om någon förening har kliv uppåt i seriesystemet som något mer än en luddig vision i horisonten så är och ska det vara IFK Nyköping.


Mitt tips
Sorry, någon upprepning av förra årets andraplats tror jag inte på. (Det verkar inte heller Therese Andersson vilja förmedla då hon i ett inslag på lokalsporten.se siar om en tuffare säsong 2012 för "sitt" lag.) IFK måste denna serieomläggningssäsong komma sämst femma i sluttabellen för att vara säkra på att inte åka ner till distriktsnivå. Jag tror att man efter en småknackig vår spottar upp sig allt mer och säkrar en fjärdeplats i division 2 Södra Svealand.

2 kommentarer:

  1. Du som har koll, hur går det för Karolin Petterson, tyckte hon var en av Nyköpings mest lovande spelare...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, koll och koll. Jag kan verkligen hålla med om att Karro är en spelare att hålla högt! Tyvärr tyckte jag att hon säsongen 2011 såg ut att hämmas av sin onda fot i vissa matchsituationer.

      Vad jag vet är att Karro ännu inte kan träna för fullt. Hon har ägnat vintern åt rehabträning men felet med hennes fot är inte identifierat. Det som ursprungligen sades vara en hälsporre är tydligen inte det. Trist att inte veta vad som smärtar.

      Nu ska väl inte jag inveckla mig i fysiologiska och medicinska resonemang av det uppenbara skälet att jag inte är tillräckligt kunnig inom det området (heller.) Och dessutom gällande en enskild spelare som i så fall borde få chansen att föra sin egen talan... :-)

      Radera